Curtea Constituţională a României a admis, azi, sesizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, vizând legea care prevedea obligativitatea Poliţiei Rutiere de a presemnaliza radarele instalate pe şosele.

„Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe mașinile Poliției afectează protejarea dreptului la viaţă şi la integritatea fizică şi psihică, limitează posibilitățile Poliției Rutiere de a supraveghea și de a impune respectarea de către șoferi a dispozițiilor legale privind limitele de viteză și generează o stare de pericol pentru ordinea și siguranța publică”, se arată în motovarea deciziei Curţii Constituţionale.

Ca atare, legea cu pricina nu va mai fi promulgată.

Ea prevedea, printre altele, că Poliţia ar fi avut obligaţia să instaleze panouri prin care şoferii să fie avertizaţi despre prezenţa radarelor, cu kilometri înaintea acestora.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a fost unul dintre marii susţinători ai acestei legi. Domnia-sa a spus chiar că e dispus să facă pariu că aplicarea ei „va contribui la reducerea numărului de accidente de circulaţie”.

CCR a dispus, însă, altfel. Astfel că, şi de acum încolo, radarele Poliţiei vor fi instalate acolo unde consideră oamenii legii, fără obligaţia de a le presemnaliza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here