Curtea Constituţională a României a decis, ieri, să admită sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, privind neconstituţionalitatea eliminării de către Parlament a pensiilor speciale pentru toate categoriile de beneficiari, cu excepţia poliţiştilor şi militarilor.

Prin urmare, pensiile speciale sunt constituţionale, rămân în vigoare, aşa că că suntem cu toţii buni de plată şi de aici încolo.

De aceste pensii beneficiază aproape 10.000 de şmecheri ai tranziţiei postcomuniste, care ne costă, anual, 1,36 miliarde de lei (circa 285 de milioane de euro).

Altfel spus, când s-a dat cu ghiotura, a fost legal, curat constituţional. Când se ia, nu mai e constituţional. Are sau nu ţara bani destui pentru a-i plăti pe aceşti învârtiţi îmbuibaţi, nu interesează Curtea Constituţională.

E perfect constituţional ca milioane de oameni să muncească şi să plătească taxe şi impozite, pentru ca din ele să fie finanţat huzurul a 10.000 de inşi care şi-au votat între ei nişte privilegii care sfidează bunul simţ.

10.000 de inşi în anul 2020. La anul vor fi şi mai mulţi, iar numărul profitorilor va creşte anual. Vin la rând primarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene etc.

Peste un an-doi, vor urma şi secretarele acestora, aprozii, cărătorii de serviete şi tot aşa.

Cât timp acest coronavirus al societăţii româneşti, care este Curtea Constituţională, în actuala componenţă de sorginte fesenistă-pesedistă, va continua să existe, pensiile speciale vor rămâne subiect „Pensius captivus”.

Acest articol este unul de opinie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here