Cum vede cultul creştin Martorii lui Iehova jertfa lui Isus Cristos

Date:

Share post:

Despre cultul Martorii lui Iehova ştim, în general, prea puţine lucruri. Le spunem, adesea, cu dispreţ, „pocăiţi” sau „sectanţi”, deşi sunt tot un cult creştin.

Unul aparte, însă, cu obiceiuri diferite de ale ortodocşilor majoritari. Pentru aceia dintre dumneavoastră care sunt curioşi să afle cum percep Martorii lui Iehova moartea şi învierea lui Isus Cristos (ceea ce noi numim, generic, sărbători pascale), reproducem mai jos un comunicat primit de la reprezentantul de presă din Argeş al cultului, dl Alin Duculescu.

Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos

Ziua de duminică, 24 martie, ar putea trece neobservată pentru mulți, însă milioane de oameni din întreaga lume se vor întruni la apusul soarelui pentru a comemora moartea lui Isus Cristos.

Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau Cina cea de taină, cum mai este numită, este cea mai importantă zi a anului pentru Martorii lui Iehova, care o sărbătoresc anual la data de 14 Nisan din calendarul evreiesc, în conformitate cu declarația lui Isus din Evanghelia după Luca, capitolul 22, versetul 19: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”. În întreaga lume există peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, dar anul trecut au asistat la eveniment aproape 20 de milioane de persoane.

„La nivel mondial, mulți oameni care nu sunt Martori ai lui Iehova asistă la Comemorare. Sperăm că membrii comunității locale ni se vor alătura cu această ocazie specială în care ne amintim de moartea lui Isus Cristos și arătăm recunoștință pentru jertfa sa”, a declarat Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Aceasta este o ocazie solemnă, dar în același timp plină de bucurie”.

Evenimentul durează aproximativ o oră și va cuprinde o cuvântare care va vorbi despre ce a realizat Isus prin moartea sa, pentru toată omenirea.

CITIŢI ŞI: Martorii lui Iehova: 15 aprilie 2022, 1989 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos

În luna martie 2024, în întreaga lume, precum și în județul Argeș, se desfășoară o campanie specială prin care toți locuitorii sunt invitați să asiste la celebrarea anuală a Cinei Domnului, precum și la o cuvântare publică specială care va fi ținută, de obicei, cu o săptămână înainte.

Cuvântarea specială

… intitulată „Învierea – victorie asupra morții!”, va fi prezentată  în lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, în sfârșitul de săptămână din 16, 17 martie 2024

 Discursul public de 30 de minute, bazat pe Biblie, se va concentra pe speranța biblică a învierii morților în viitorul apropiat.

Alin Duculescu spune: Studiul Bibliei m-a ajutat să privesc perioada comemorării cu multă seriozitate. Când mă gândesc la ce a făcut Isus pentru fiecare dintre noi, consider un privilegiu deosebit să-mi exprim recunoștința asistând la acest eveniment unic.

Atât eu, cât și soția mea, așteptăm cu nerăbdare cuvântarea specială din anul acesta. Aceasta ne îndreaptă atenția spre viitorul minunat promis de Dumnezeu în paginile Bibliei, iar cu ocazia Comemorării reflectăm mai mult la motivele pentru care suntem siguri că acest viitor se va realiza datorită jertfei lui Isus.

Mai multe detalii despre modul în care Martorii lui Iehova sărbătoresc Cina Domnului pot fi găsite pe pagina „Întrebări frecvente”,  care se găsește pe jw.org, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova.

În Pitești, cuvântarea specială va avea loc la lăcașul de cult din strada Carpenului nr 8, duminică 17 martie de la ora 10, iar Comemorarea va avea loc duminică 24 martie, la hotel Ramada incepând cu ora 18:30.

CITIŢI ŞI: Cum marchează alte culte creştine zilele premergătoare Sărbătorilor Pascale. Martorii lui Iehova, discursuri despre încrederea în viitor

sursa foto: jw.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Compania autohtonă Elis Pavaje își extinde fabrica din Prahova

Cel mai mare producător român de pavaje, Elis Pavaje,...

Trolere pentru copii – cea mai frumoasă aventură începe atunci când copiii au propriile bagaje

Calatoriile inseamna aventuri, iar pentru copii, fiecare calatorie este...

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...