Alegerea buchetului de nuntă potrivit nu ține doar de alegerea florilor preferate și includerea lor în compoziție. Buchetul de nuntă trebuie să se potrivească cu rochia de mireasă,  stilul personal și decorul  evenimentului.

Dacă ești în căutarea buchetului potrivit, aceste sfaturi cu siguranță vin în întâmpinarea ta.

Primul pas pe care trebuie să-l urmezi în căutarea buchetului este să ții cont de înălțime și de structura corplui. Aceste detalii sunt mai importante chiar decât culoarea, florile și stilul buchetului.

O mireasă mignonă va arăta mult mai bine cu un buchet mic și rotund. Optează pentru flori cu tulpină mică sau scurtează-le.

Dacă ai o statură înaltă alege un buchet voluminos sau din flori lungi. Un asemenea tip de buchet îți va pune în valoare și silueta.

Miresele mai corpolente pot opta pentru același tip de buchet ca și în cazul mireselor înalte.

O regulă nescrisă spune că buchetul miresei trebuie să fie mai mic decât mărimea taliei.

 Alege un buchet care să se potrivească cu rochia

Acum, după ce ai înțeles cum trebuie structurat buchetul tă, nu uita și de stilul rochiei. Buchetul este în primul rând un accesoriu care are rolul să-ți completeze look-ul. Pentru a alege buchetul în dependeță de rochie ține cont de două aspecte:

  • Stilul rochiei. Unei rochii cu multe elemente decorative i se va potrivi un buchet simplu și discret. Un buchet din flori tradiționale sau dintr-un singur tip de flori se potrivește unei rochii simple, care va accentua stilul minimalistic al miresei.
  • Forma fustei. Pentru fuste pufoase, de genul rochiei prințesă sau de bal, buchetele alungite vor fi alegerea perfectă.  Dacă partea de jos a rochiei este dreaptă, atunci optează pentru un buchet de formă mai rotundă.

Alegerea e doar a ta

Nu ține cont de trenduri și alte detalii dacă acestea nu-ți plac. Alege buchetul care-ți place ție și care crezi că e cel mai potrivit. Important să fie comod și să-ți trezească emoții plăcute amintirea acestui accesoriu.

Trucuri de care să ții cont pentru un buchet de nuntă cât mai frumos

  • Dacă buchetul tău este creat din flori vii, coordonează cu floristul ca buchetul să fie livrat în  ziua nunții, pentr a fi sigură că-și va păstra prospețimea pe parcursul nunții.
  • Ține cont de greutatea buchetului. Dacă nu ești dispusă să ții în mâini un buchet din flori voluminoase și grele, optează pentru unul mai simplu și ușor.  
  • Asigură-te că invitații prezenți la eveniment nu sunt alergici la florile din buchetul tău și în general la florile pe care le folosești ca elemente de decor.
  • Dacă îți dorești să reduci costurile pentru buchet, alege flori de sezon.
  • La întâlnirea cu floristul prezintă niște poze cu rochia ta de mireasă pentru a realiza împreună un buchet care să se potrivească în totalitate cu rochia. Nu uita de simbolistica culorilor și în cazul buchetului, dacă ești o persoană superstițioasă. Iar atunci când ai ales tipul florilor pe care le vei avea în buchet, verifică și ce simbolizează ele. De exemplu, trandafirii semnifică bucurie și bunăstare, iar florile galbene au, proponderent, conotație negativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here