Cum s-a ajuns la scandări anti-maghiare la protestul de la Piteşti. O posibilă explicaţie

Date:

Share post:

A fost surprinzător faptul că astfel de scandări anti-maghiare, precum cele auzite aseară, la mitingul de protest împotriva restricţiilor anti-pandemie, au putut fi auzite într-un oraş ca Piteştiul, în care minoritatea maghiară este cvasiinexistentă.

Reamintim că, la un moment dat, participanţii la protest au scandat „Arafat, nu uita, asta nu e ţara ta!” şi „Afară, afară, cu ungurii din ţară!”

O explicaţie a scandărilor anti-maghiare ar putea să-şi aibă originea în scandalul iscat acum trei zile, după meciul de fotbal dintre echipele naţionale de tineret, jucători sub 21 de ani, ale României şi Ungariei.

Meciul s-a jucat la Budapesta, în cadrul turneului final al Campionatului European şi a fost câştigat, la mare luptă, de echipa noastră. El a consfinţit, astfel, eliminarea din competiţie a Ungariei.

După joc, căpitanul formaţiei române, mijlocaşul Marius Marin (jucător al formaţiei italiene Pisa) a reclamat, într-o postare pe o reţea de socializare, faptul că jucătorii unguri i-au numit pe cei români „ţigani” pe toată durata meciului.

Federaţia Maghiară de Fotbal nu a luat deocamdată nicio măsură împotriva fotbaliştilor în culpă şi, foarte probabil, nici nu va lua vreodată.

Ţinând cont de acest context, precum şi de faptul că Piteştiul e un oraş în care se mănâncă fotbal pe pâine, e posibil ca scandările xenofobe de aseară să fi fost inspirate (şi) de evenimentele de la meciul de tineret Ungaria-România.

Toate acestea, însă, pot reprezenta nişte posibile explicaţii, nicidecum scuze.

sursa foto: Bogdan Dumitru/Argeşul Online

2 COMENTARII

  1. Ce te poţi aştepta de la nişte cocalari care au ȋn cap manele , iar din politică ȋnţeleg doar lătrăturile unor extremişti de la aur şi psd?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular