Cum respectă izolaţii la domiciliu regulile: unul, prins la prăvălie, altul, cu maşina la plimbare pe uliţă

Date:

Share post:

După cum prefectul de Argeş, Emanuel Soare, atenţiona zilele trecute, numărul mare de infectări cu coronavirus înregistrat în judeţ – pus, în principal, pe seama nerespectării regulilor de distanţare şi de purtare a măştii în spaţii publice – a determinat Prefectura şi instituţiile subordonate să efectueze controale de o apmploare fără precedent în acest sens.

În ultimele 48 de ore, „polițiștii argeșeni au desfășurat verificări la societăți din domeniul turismului și alimentației publice, dar și în zona piețelor, hypermarketurilor, sălilor de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun.

Au fost efectuate controale în aproximativ 50 de societăți comerciale. Polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală , în valoare de 12.000 de lei”, a informat azi biroul de presă al Prefecturii Argeş.

„Angajații ISU Argeș au efectuat și ei, în ultimele 48 de ore, controale privind respectarea prevederilor Legii 55/2020 (a stării de alertă). Au fost verificate 217 persoane fizice, dintre care 26 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală.

Acestea au fost sancționate cu avertisment. Au fost efectuate controale și în 10 societăți comerciale și 4 instituții publice.

Izolarea la domiciliu nu e o chestiune benevolă

În plus, în ultimele 48 de ore au fost verificate 2329 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost aplicate 4 amenzi pentru persoane care nu au respectat măsura izolării, în valoare totală de 2.000 de lei.

Este vorba, în primul caz, despre un bărbat de 62 de ani care a fost depistat la magazin, deși figura în izolare. Acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei.

Un bărbat de 23 de ani a fost depistat pe raza unei localități argeșene, deși figura în izolare în alt județ. Și el a fost sancționat cu o amendă în valoare de 500 de lei.

Un tânăr de 19 ani a fost depistat în trafic, într-un oraș din județ, deși figura în izolare și a fost amendat cu 1.000 de lei.

O femeie de 44 de ani, dintr-o comună din Argeș, nu a fost găsită la adresa unde figura în izolare. Nu este pentru prima dată când polițiștii nu o găsesc acasă, ea fiind sancționată cu avertisment și plasată în carantină instituționalizată.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...