„Sistemul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman a fost interesant pentru opinia publică strict prin prisma faptului că el a generat o serie de consecințe la nivel politic, prin condamnarea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare”, informează publicaţia „Liber în Teleorman”, într-un articol semnat de Carmen Dumitrescu.

„Și dacă multora li s-a părut că instigarea la abuz în serviciu ar fi fost singurul fir de care autoritățile s-au putut agăța pentru a-l încarcera pe Dragnea, povestea dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman îi contrazice, prin ramificațiile lui, mult mai grave.

Căci faptele probate de procurori în speța angajărilor au derivat dintr-un dosar mult mai greu, care viza traficul de minori în cadrul unei instituții publice.

Pentru că, în realitate, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman nu a fost vorba doar despre câțiva angajați trecuți fictiv în documentele de plată, ci despre ani întregi în care copiii din centrele de plasament ale Teleormanului au fost vânduți, la bucată, pe sume derizorii.

Adevărul a ieșit la lumină în urma sesizărilor făcute, în mod anonim, de persoane cărora li s-au cerut bani și alte cadouri pentru urgentarea procesului de adopție… principala rotiță a sistemului a fost nimeni alta decât directorul instituției, Floarea Alesu, care devenise parte a unei veritabile rețele de trafic de persoane”, informează „Liber în Teleorman”.

Articolul integral poate fi citit accesând link-ul de mai jos:

Articol realizat în cadrul proiectului „Jurnaliști împotriva Crimei Organizate”, derulat de Fundația Freedom House și finanțat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here