Indiferent dacă lucrezi de acasă sau doar doreşti un spaţiu funcţional pentru a face ceea ce îţi place, biroul ar trebui să fie locul în care să te simţi creativ şi motivat.

Iată câteva sfaturi despre cum ai putea să decorezi adecvat un birou perfect funcţional.

Învaţă să combini funcţionalitatea cu designul

Spaţiul de lucru ar trebui să te inspire şi, totodată, să îţi reflecte personalitatea. Dacă vrei să obţii birouri moderne care să te şi reprezinte, foloseşte un perete accent într-o culoare care îţi place şi adaugă dimensiune spaţiului cu un candelabru fixat deasupra biroului – acesta va da strălucire şi glamour întregii camere. 

Pentru a menţine spaţiul organizat, o comodă din lemn poate fi folosită ca spaţiu de depozitare pentru diverse obiecte, dar şi un suport minunat pentru fotografii şi opere de artă. De asemenea, iluminarea este foarte importantă, iar o lampă de birou sau un lampadar de podea ar putea fi foarte utile.

Adu ceva verde

Pentru a obţine un birou echilibrat, practic, ergonomic, confortabil şi curat, plantele de interior sunt cât se poate de potrivite. Aceasta te va ajuta să lucrezi relaxat şi, totodată, va curăţa aerul din cameră. Alege o plantă care necesită întreţinere redusă şi care va rămâne verde pentru mult timp.  

Decoraţii artistice

Pentru a crea o atmosferă vibrantă şi a încărca spaţiul cu energie pozitivă, decorează-ţi biroul cu imagini care te inspiră. Pot fi lucrări realizate chiar de tine, fotografii, tablouri sau postere înrămate care îţi sugerează ceva plăcut.

Găseşte covorul potrivit

Pentru un plus de interes vizual şi izolare acustică, adu în biroul tău un covor. Poţi merge pe o combinaţie veselă de culori, cum ar fi verde cu piersică, sau pe o culoare neutră cum ar fi grâul. 

Păstrând mobilierul cât mai simplu şi mai curat şi adăugând câteva plante verzi, biroul va arăta elegant, va avea textura şi va fi perfect funcţional. Totodată, două scaune pentru birou aşezate pe lângă perete ar putea completa spaţiul. 

Fă-l primitor

Biroul ar trebui să fie primitor, însă nu atât de confortabil încât să te îmbie la somn. Foloseşte culori neutre pentru pereţi şi podea şi asociază-le cu lemnul natural, plantele şi piese textile precum păturile, pernele, covoarele sau tapiţeriile de perete. În acest mod poţi crea un spaţiu simplu şi confortabil. 

Creează un zid galerie

Decorează un perete al biroului cu o galerie de fotografii sau tablouri de dimensiuni mici. Le poţi aranja mai întâi pe podea până când obţii aspectul armonios dorit. Galeriile de perete sunt cea mai simplă metodă pentru a schimba radical aspectul unui perete. 

Sursa foto: Africa Studio / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here