Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat azi, printr-un comunicat de presă, că a finalizat cu succes testarea interconectivităţii bazei de date a României cu grupul tehnic de lucru de la nivel european pentru generarea certificatelor digitale privind călătoriile fără restricţii în spaţiul UE (şi nu numai) pentru cetăţenii români care s-au vaccinat anti-Covid, au avut boala sau au fost testaţi negativ la coronavirus.

„Certificatul digital UE conține date de identificare esențiale – numele și prenumele, data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului.

După implementarea sistemului informatic în țara noastră, preluarea datelor ce vor fi incluse în certificatele digitale UE se va realiza automat din Registrul Electronic Național de Vaccinări pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 și din aplicația Corona-Forms pentru persoanele care au un test negativ în ultimele 72 de ore și persoanele care s-au recuperat după infectarea cu virusul SARS-CoV-2″, se menţionează în comunicatul de presă al STS.

„Certificatele vor fi emise în format digital, cu posibilitatea de a fi afișate pe smartphone, însă vor putea fi prezentate și în formă tipărită. Acestea vor include un cod QR care va conține o semnătură digitală, astfel încât, la citirea acestuia, să poată fi verificată autenticitatea, integritatea și validitatea documentului. Semnătura digitală aparține emitentului, astfel încât cetățenii nu vor avea nevoie de o semnătură digitală”, a mai precizat biroul de presă al STS.

Aceste certificate se eliberează gratuit doritorilor care îndeplinesc condiţiile de a le primi. Ele vor fi disponibile la începutul lunii iulie, se mai spune în documentul citat.

sursa foto: STS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here