Covoarele din textilă sunt o alternativă grozavă la unul din linoleum, și anume pentru că sunt mai ușor de îndepărtat și de curățat. De asemenea, au nevoie de o întreținere minimă și este ușor să schimbi unul dacă te plictisești sau vrei să te redecorezi. Când vine vorba de utilizarea lor in casa ta, există câteva reguli importante de reținut.

Iată de ce trebuie să ții cont:

Extinde covoarele sub mobilier

Când așezi un covor, asigură-te că acesta se extinde sub toate piesele cheie de mobilă din încăpere. De exemplu, într-o cameră de zi, tot mobilierul ar trebui să fie deasupra covorului. Dacă acest lucru nu este posibil, este bine ele să ai picioarele din față poziționate pe acesta și picioarele din spate. Cu toate acestea, corpurile mai mici ar trebui să fie poziționate integral pe acest tip de textilă.

Dacă mănânci în living, covorul trebuie să fie suficient de mare, atât pentru scaune, cât și pentru masă. O regulă bună de urmat este ca acestea să nu depășească textila de pe podea chiar și atunci când sunt depărtate puțin de masă.

Nu depăși dimensiunea

Prima greșeală pe care posibil o faci și tu atunci când decorezi cu diverse modele de covoare pentru casa ta este aceea că dimensiunea este prea mică. Acest lucru este de înțeles, mai ales când vezi eticheta de preț pentru unele dintre covoarele mai mari. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de anumite proporții atunci când te decizi să amenajezi.

Lasă spațiul echilibrat

În mod ideal, ar trebui să păstrezi aceeași cantitate de spațiu pe toate părțile covorului. Lasă oriunde de la aproximativ 8 până la 24 de centimetri pe toate părțile, pentru a da un aspect de proporționalitate în cameră.

Acoperă zonele circulate

Asigură-te că toate zonele cu trafic intens sunt acoperite complet de covorul pe care îl alegi. Când oamenii se plimbă, formează modele de uzură pe podea, care nu ar trebui să fie vizibile pe alte suprafețe, așadar, acoperă totul. 

Nu îți fie frică de culoare și model

Covoarele sunt o modalitate excelentă de a reîmprospăta atmosfera dintr-o cameră, deci ia în considerare culori și modele diferite în timp ce faci cumpărăturile. 

Asigură-te că știi să cureți covorul

Fii sigur să verifici instrucțiunile de curățare de pe orice covor înainte de a-l cumpăra. Cele din fibre naturale sunt ieftine, dar nu pot fi îngrijite prea bine, așa că ar trebui să le înlocuiești dacă există o pată prea mare. 

Nu pune cele mai bune covoare în pericol

Deși este tentant să așezi cel mai bun covor într-un punct focal al casei, este posibil să vrei să te gândești de două ori la asta. Cel mai bine este să eviți așezarea celor scumpe în zonele în care există riscuri de vărsare a lichidelor și alte accidente.

Concluzionând, chiar dacă sunt mai ușor de curățat decât dușumelele, totuși, poate fi dificil să îndepărtezi petele de pe covoare – reține acest lucru, mai ales dacă ai copii și animale de companie. Nu poți controla întotdeauna ce face familia ta pe această textilă, așa că este mai bine să ai opțiuni care nu se igienizează greu în zonele mai traversate ale casei tale.

sursă foto: pinterest.com


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here