Respirarea unui aer  curat in interiorul casei este esențială pentru a vă simți confortabil, dar mai ales pentru sănătatea dumneavoastră. Umidificatorul cu aer rece, cald sau cu ultrasunete reglează rata de umiditate atunci când aerul este uscat din cauza încălzirii.

Cu difuzor de ulei esenţial sau fără, umidificator cu higrometru sau, nu. Umidificatorul de aer contribuie la bunăstare intregi famili.

Ce este cu adevărat un umidificator de cameră?

Spre deosebire de un dezumidificator, un umidificator cu aer sau cu abur este un dispozitiv care, așa cum sugerează și numele său, permite restabilirea unui nivel ideal de umiditate într-un spațiu interior şi închis prin generarea de umiditate.

Rata higrometriei variază între 40 și 60%, dar iarna, odată cu încălzirea, scade sub 30%, generând posibile efecte secundare asupra sănătății dumneavoastră, cum ar fi: buze crăpate, gât uscat, ochi iritați, sinuzită, probleme respiratorii sau alte afectiiuni.

Umidificatorul de aer ajută la atenuarea acestor probleme prin combaterea aerului uscat și îmbunătățirea confortului și calității vieții in interiorul locuintei dvs. De aceea este foarte important sa alegem cele mai bune umidificatoare.

Câteva criterii de bază în alegerea unui bun umidificator
  • Debitul:  în raport cu volumul camerei în care este utilizat
  • Nivelul de zgomot: este măsurat in decibeli şi este specificat in caracteristiciile produsului
  • Autonomie: asociată cu dimensiunea vasului.
  • Mod de operare: este manual sau automat, cu un contor de umiditate sau higrometru.
Cum se foloseşte corect un umidificator?

Amplasați umidificatorul în centrul camerei pentru o bună distribuție a aburului și pe o suprafață plană și stabilă. Nu așezați aparatul lângă un calorifer, in aproprierea peretelui sau a perdelei.

Când îl utilizați pentru prima dată, spălați rezervorul pentru a îndepărta orice urme de reziduuri de fabricație. Dacă este posibil, umpleți rezervorul cu apă distilată. Asigurați-vă că îl curăţaţi periodic, pentru a nu favoriza sporirea bacteriilor si microbilor.

Chiar dacă folositi un umidificator profesional, nu uitați să ventilați încăperile locuinţei timp de cel puțin 10 minute în fiecare zi, pentru a reîmprospăta aerul. Folosiți parfum sau uleiuri esențiale pentru a spori confortul, si starea de bine si linişte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here