Două dintre cele mai feroce dictaturi al lumii nu au raportat, încă, niciun caz de infectare cu coronavirus.

În cazul uneia, cel al Coreei de Nord, guvernul de la Phenian a optat să închidă complet frontierele ţării şi să nu comunice cu restul lumii nimic pe tema pandemiei.

În fosta Republică Sovietică Socialistă Turkmenistan, preşedintele-dictator Gurbanguly (Gurbangulî) Berdimuhamedov, a găsit o soluţie mai originală: a interzis, pur şi simplu, folosirea cuvântului „coronavirus”.

În plus, după cum informează organizaţia Reporters sans Frontieres, e interzis chiar şi portul măştii de protecţie. Dictatorul de la Aşhabat a considerat că „dezinfecţia” străzilor capitalei turkmene, prin afumarea lor cu fumul produs prin arderea unor buruieni, ar fi suficientă pentru a opri pandemia.

Turkmenistanul e una dintre cele mai închise ţări din lume, în care a domnit cu o mână de fier Saparmurat Niazov, fost membru marcant al Partidului Comunist din perioada URSS, succedat apoi de Berdimuhamedov (foto), care continuă să ţină ţara într-o izolare cum la noi nu s-a pomenit nicicând în perioada comunistă.

Până de curând, în Turkmenistan cetăţenii beneficiau de curent, gaze şi apă în mod gratuit. Şi acum, turkmenii au cote de benzină alocate lunar, gratuit, de Guvern, graţie imenselor zăcăminte de petrol ale ţării şi vrerii „monarhului”.

În toamna lui 2019, prefectul de atunci al Argeşului, dl Emilian Dragnea, l-a avut chiar oaspete, la Piteşti, pe ambasadorul turkmen în România, cu care a avut discuţii privind „identificarea perspectivelor de cooperare la nivel economic, social şi cultural”, dintre judeţul Argeş şi companii turkmene.

Pierdere de vreme şi aflare în treabă, evident

sursa foto: tdk.gov.tm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here