După cum am informat azi, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat azi să semneze numirea în funcţie a lui Ilan Laufer, la Ministerul Dezvoltării Regionale, şi a Olguţei Vasilescu, la Transporturi.

Cine zis că preşedintele Iohannis e un mototol?

În schimb, şeful statului a semnat revocarea din funcţie a dnei Vasilescu, care fusese, până azi, ministru al Muncii.

Prin urmare, dna Lia Olguţa Vasilescu a împuşcat doi iepuri dintr-un foc: a pierdut un post sigur şi n-a obţinut un altul, care i se părea la fel de sigur.

Altfel spus, în loc să se mulţumescă cu ceea ce avea, acum nu mai are nimic.

Strategii din PSD au în vedere că, mâine-poimâine, să trimită şefului statului aceleaşi propuneri, Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, dar inversând ministerele.

Însă, găselniţa aceasta pare să nu aibă sorţi de izbândă: colegii de la g4media.ro au arătat chiar azi că există o decizie a Curţii Constituţionale, datând de acum 10 ani, care scoate din discuţie un astfel de demers.

„În ceea ce priveşte posibilitatea prim-ministrului de a reitera prima propunere, Curtea urmează să constate că această posibilitate este exclusă prin chiar faptul neînsuşirii propunerii de către Preşedintele României. Aşadar, prim-ministrul are obligaţia să propună pentru funcţia de ministru o altă persoană„, au scris cei de la g4media.ro (sublinierea ne aparţine).

De ce Olguţa nu mai poate fi propusă ca ministru

Prin urmare, şansele dnei Vasilescu să mai ajungă ministru sunt, practic, nule.

sursa foto: B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here