Cu tăuraşul Budăi mumă, cu Bălăşoiu, ciumă (opinie)

Date:

Share post:

Partidul Social Democrat, în speţă conducerea sa, a demonstrat în ultimele luni că e extrem de selectiv în a sancţiona derapajele comportamentale ale unora dintre fruntaşii săi. Modul total diferit în care şefii PSD au acţionat în cazurile Aurel Bălăşoiu, respectiv Marius Budăi, relevă faptul că tactica batistei pe ţambal şi a vârârii mizeriei sub preş e adesea literă de lege în acest partid.

Să rememorăm faptele: în data de 1 octombrie, site-ul tabloid Gândul publică o „bombă” de presă, în care deputatul PSD de Argeş Aurel Bălăşoiu e acuzat de act (homo)sexual cu un minor şi viol. Omul a negat, dar cine a stat să-l asculte? Bomba explodase, un pretins călugăr pe nume Cristi făcea turul televiziunilor „de ştiri” oferind amănunte picante, seară de seară, ventilatorul perfect Antena 3 vine, la câteva zile distanţă, cu „noi probe” împotriva deputatului etc.

La nici 24 de ore de izbucnirea scandalului, Aurel Bălăşoiu a fost exclus din partid, cu blagoslovenie de la Bucureşti.

După trei luni de anchetă şi audieri, Parchetul General a dispus clasarea dosarului deputatului Bălăşoiu, procurorii conchizând că acuzele la adresa sa nu se confirmă. Omul a rămas, însă, exclus din partid şi, probabil, şi-a încheiat cariera politică, în ciuda faptului că a fost găsit nevinovat. Estimp, „Călugărul” Cristi a dispărut şi el din peisaj, pentru că şi-a încheiat misiunea.

Alte fapte: în 16 februarie anul acesta, Libertatea a publicat un articol în care dezvăluie că ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, nemaiputându-şi stăpânii hormonii, obişnuia să-şi sune colege de partid, în toiul nopţii, după ce se cherchelea în prealabil. Ba chiar, scria Libertatea, în vara anului trecut, la o sindrofie pesedistă găzduită la un hotel din Olimp, soţul unei deputate a fost la un pas să-l altoiască pe ministrul Budăi, după ce acesta-i sunase nevasta în miez de noapte.

Opoziţia a cerut, firesc, demisia ministrului-tăuraş. Ba chiar a introdus şi o moţiune simplă la adresa acestuia, însă, majoritatea PSD-PNL l-a salvat, la vot, pe Ferdinand de Botoşani. În loc să-i dea un şut acolo unde merită acestui „impostor obraznic şi tupeist”, cum îl caracteriza activistul civic Valeriu Nicolae, conducerea PSD a făcut pavăză în jurul lui Budăi.

„Nu-mi spuneţi mie că femeile sunt abuzate de PSD, că nu ţine! A dat un telefon unei colege de partid la două noaptea, despre ce victimă vorbim? Nu mi se pare nimic anormal. Unde este cazul excepţional, că eu nu-l văd? Dacă vreo colegă se consideră victimă, să meargă la Poliţie!”, s-a răstit şeful PSD, Marcel Ciolacu, la reporterii care-l agasau cu întrebări despre comportamentul ministrului Budăi.

Urmarea este că acesta, altminteri, un nătâng parvenit, ajuns pe cai mari numai şi numai graţie carnetului de partid, e ministru şi în ziua de azi.

Apărându-l, vârând mizeria sub preş şi făcând scut în jurul lui, conducerea PSD a pierdut un bun prilej de a demonstra opiniei publice că în acel partid mai există un dram de onoare, de moralitate, de bună cuviinţă. Şi de respect faţă de femei, că tot suntem în luna martie, lună a lor, prin excelenţă.

sursa foto: Facebook/Marius Budăi

Articol apărut în săptămânalul Impuls de Argeş, ediţia din data de 13 martie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....