Cu tăuraşul Budăi mumă, cu Bălăşoiu, ciumă (opinie)

Date:

Share post:

Partidul Social Democrat, în speţă conducerea sa, a demonstrat în ultimele luni că e extrem de selectiv în a sancţiona derapajele comportamentale ale unora dintre fruntaşii săi. Modul total diferit în care şefii PSD au acţionat în cazurile Aurel Bălăşoiu, respectiv Marius Budăi, relevă faptul că tactica batistei pe ţambal şi a vârârii mizeriei sub preş e adesea literă de lege în acest partid.

Să rememorăm faptele: în data de 1 octombrie, site-ul tabloid Gândul publică o „bombă” de presă, în care deputatul PSD de Argeş Aurel Bălăşoiu e acuzat de act (homo)sexual cu un minor şi viol. Omul a negat, dar cine a stat să-l asculte? Bomba explodase, un pretins călugăr pe nume Cristi făcea turul televiziunilor „de ştiri” oferind amănunte picante, seară de seară, ventilatorul perfect Antena 3 vine, la câteva zile distanţă, cu „noi probe” împotriva deputatului etc.

La nici 24 de ore de izbucnirea scandalului, Aurel Bălăşoiu a fost exclus din partid, cu blagoslovenie de la Bucureşti.

După trei luni de anchetă şi audieri, Parchetul General a dispus clasarea dosarului deputatului Bălăşoiu, procurorii conchizând că acuzele la adresa sa nu se confirmă. Omul a rămas, însă, exclus din partid şi, probabil, şi-a încheiat cariera politică, în ciuda faptului că a fost găsit nevinovat. Estimp, „Călugărul” Cristi a dispărut şi el din peisaj, pentru că şi-a încheiat misiunea.

Alte fapte: în 16 februarie anul acesta, Libertatea a publicat un articol în care dezvăluie că ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, nemaiputându-şi stăpânii hormonii, obişnuia să-şi sune colege de partid, în toiul nopţii, după ce se cherchelea în prealabil. Ba chiar, scria Libertatea, în vara anului trecut, la o sindrofie pesedistă găzduită la un hotel din Olimp, soţul unei deputate a fost la un pas să-l altoiască pe ministrul Budăi, după ce acesta-i sunase nevasta în miez de noapte.

Opoziţia a cerut, firesc, demisia ministrului-tăuraş. Ba chiar a introdus şi o moţiune simplă la adresa acestuia, însă, majoritatea PSD-PNL l-a salvat, la vot, pe Ferdinand de Botoşani. În loc să-i dea un şut acolo unde merită acestui „impostor obraznic şi tupeist”, cum îl caracteriza activistul civic Valeriu Nicolae, conducerea PSD a făcut pavăză în jurul lui Budăi.

„Nu-mi spuneţi mie că femeile sunt abuzate de PSD, că nu ţine! A dat un telefon unei colege de partid la două noaptea, despre ce victimă vorbim? Nu mi se pare nimic anormal. Unde este cazul excepţional, că eu nu-l văd? Dacă vreo colegă se consideră victimă, să meargă la Poliţie!”, s-a răstit şeful PSD, Marcel Ciolacu, la reporterii care-l agasau cu întrebări despre comportamentul ministrului Budăi.

Urmarea este că acesta, altminteri, un nătâng parvenit, ajuns pe cai mari numai şi numai graţie carnetului de partid, e ministru şi în ziua de azi.

Apărându-l, vârând mizeria sub preş şi făcând scut în jurul lui, conducerea PSD a pierdut un bun prilej de a demonstra opiniei publice că în acel partid mai există un dram de onoare, de moralitate, de bună cuviinţă. Şi de respect faţă de femei, că tot suntem în luna martie, lună a lor, prin excelenţă.

sursa foto: Facebook/Marius Budăi

Articol apărut în săptămânalul Impuls de Argeş, ediţia din data de 13 martie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Compania autohtonă Elis Pavaje își extinde fabrica din Prahova

Cel mai mare producător român de pavaje, Elis Pavaje,...

Trolere pentru copii – cea mai frumoasă aventură începe atunci când copiii au propriile bagaje

Calatoriile inseamna aventuri, iar pentru copii, fiecare calatorie este...

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...