”Cu sufletul nu-i de glumit”, o reprezentație de succes la Teatrul Alexandru Davila. O puteți (re)vedea duminică seara

Date:

Share post:

Premiera spectacolului ”Cu sufletul nu-i de glumit”, de la finele săptămânii trecute, a fost un succes al trupei de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești.

”Spectacolul, bazat pe textul scriitorului austriac de origine bulgară Dimitré Dinev, este o tragicomedie care provoacă privitorul la meditație profundă despre viață și moarte.

Întreaga acțiune a spectacolului se desfășoară la un priveghi unde prietenii defunctului caută să respecte obiceiurile din spațiul balcanic, specifice acestui tip de eveniment.

Regia artistică este semnată de Sorin Militaru, un iscusit creator de artă teatrală, iar scenografia îi aparține tinerei și talentatei Roxana Răduț. Muzica originală, care a completat noua producție, a fost realizată de Dragoș Cohal.

CITIȚI ȘI: Spectacolul „Absolventul”, de la Teatrul Alexandru Davila, a absolvit cu magna cum laudae examenul cu publicul

O echipă bine sincronizată

”Sorin Militaru și-a ales artiști (Ioana Podăreanu, Mirela Popescu, Ada Dumitru, Gogu Preda, Marius Bălan, Florin Dobre, Marius Furtună, Dan Andrei, Adrian Duță și Ștefan Gilă) împreună cu care a construit nu doar o echipă bine sincronizată, ci și un spectacol savuros, care devine un liant între scenă și public.

Pe parcursul a două ore, cei prezenți în sală asistă  la dese alternări de stări sufletești ale personajelor ce fac rapid trecerea de la umor la seriozitate.

Ritmul este când foarte alert, atunci când personajele au tot felul de idei năstrușnice pe care le pun în aplicare, când aproape static, în momentele în care își face apariția Charon, luntrașul care ajută fiecare suflet, contra unei sume de bani, să traverseze râul Styx spre tărâmul lui Hades.

Există numeroase momente în care gesturi sau vorbe, aparent mici detalii, deloc întâmplătoare, sunt strategic plasate de regizor pentru a provoca reacția sălii, care a primit și răsplătit cu aplauze generoase cea mai nouă montare de pe scena Teatrului Davila.

”Cu sufletul nu-i de glumit” depășește granița de spectacol și devine o provocare spre o personală incursiune sufletească”, se menționează într-un comunicat de presă.

Dacă ați ratat premiera din weekendul trecut, nu e nicio problemă. Piesa poate fi vizionată duminică, începând cu ora 19, în Sala Mare a Teatrului Alexandru Davila. Ea va fi precedată, vineri și sâmbătă, de premiera spectacolului „Dragoste și Progres”, montare a apreciatului regizor Cătălin Saizescu.

Un bilet costă 30 de lei. Se pot cumpăra bilete online, aici.

sursa foto: Teatrul Alexandru Davila Pitești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Teatrul Alexandru Davila Pitești, la festivaluri de teatru la Suceava, Buzău și Reșița

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești vor...

Muzica zilelor noastre: O simfonistă dedată rockului

Nimeni alta decât instrumentista bucureșteană Natalia Pancec. Șef partidă...

(Galerie foto) La Boteni, canalizarea pute ”în limitele maxim admise de lege”

Mai mulți cititori ne-au semnalat că la Lunca, în...

Tot ce trebuie să știi despre jocul American Poker 2

Cazinourile online se remarcă prin fapul că oferă atât...