„Cum și-au păcălit alegătorii Klaus Iohannis și liberalii cu discursul pro-justiție. Marile adevăruri din oglinda MCV: N-ați reparat nimic din răul făcut de PSD!” Aşa îţi intitulează jurnalistul Dan Tăpălagă articolul de opinie publicat azi pe site-ul G4Media. Şi are şi o grămadă de argumente în sensul celor enunţate în titlu.

„România s-a decuplat astfel oficial de Bulgaria, care a scăpat de MCV încă din 2019… în acest an am rămas singura țară din UE cu un regim special de verificare la capitolul Justiție. Din păcate, angajamentele luate de România au rămas la stadiul de promisiuni și angajamente.

Comisia încurajează politicos autoritățile, salută unele progrese, bune intenții și cei câțiva pași făcuți în direcția reformelor, dar constată că în realitate n-a fost nimic dus până la capăt. G4Media.ro a arătat încă de acum o săptămână cum, după 6 luni la putere, niciunul dintre cele 10 obiective pe termen scurt din programul de guvernare nu a fost atins. 

România a promis multe pe când președintele Iohannis și liberalii se luptau din opoziție cu regimul Dragnea, dar au făcut foarte puține după ce au ajuns la putere. Să zicem că guvernul Orban are o mică scuză: Parlamentul a fost, până în decembrie 2020, sub controlul PSD.

Dar guvernul Cîțu nu mai are nicio justificare. De jumătate de an, coaliția coaliția PNL-USR PLUS – UDMR dispune de majoritate în Parlament și totuși reformele bat pasul pe loc”, scrie ziaristul, în articolul menţionat.

Puteţi lectura integral textul respectiv (merită osteneala, zicem noi) accesând link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here