Moțiunea de cenzură care a fost votată în număr extrem de mare astăzi i-a lăsat fără cuvinte pe susținătorii lui Florin Cîțu. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a postat deja pe pagina sa de Facebook un mesaj în care aruncă cu noroi în partidele care s-au aliat pentru a răsturna Guvernul. Ca şi cum n-ar şti că o aripă consistentă a PNL nu-l agreează pe dl Cîţu, zis Superman.

Reproşurile invocate ar fi criza sanitară prin care trece România, creșterea facturilor și a prețurilor la alimente.

Raluca Turcan își apără cu tărie partidul, cu un fanatism care stârneşte zâmbete unui neutru. Nu se ține cont de părerile românilor care țipă din toți plămânii că nu mai suportă creșterile imense de preţuri și crizele provocate de Guvernul Cîțu, pe care, cică, tot el le rezolvă. În fine, ar fi urmat să le rezolve, că de acum încolo, rămâne să-şi mai rezolve problemele financiare din SUA.

De asemenea, ceea ce surprinde oarecum, este referirea la președintele Klaus Iohannis, care, spune doamna Turcan, trebuie să fie protejat. Posibil că dânsa făcea referire la protejarea alianței cu președintele țării, care a propulsat partidul în fruntea statului. Fără mâna domnului Iohannis, PNL-ul și-ar pierde și ultima speranță de supraviețuire.

Altminteri, şeful statului e apărat de SPP, instituţie care se descurcă şi fără aportul dnei Turcan.

“Evident, este o situație dificilă politic și soluțiile care nu se văd pe loc, în acest moment, în care toată lumea este tensionată, se vor găsi, după ce situația se mai calmează.

Criza politică trebuie rezolvată de urgență, pentru că societatea se confruntă cu două situații foarte dificile: criză sanitară și creșterea prețurilor la energie, iar oamenii doresc ca toată atenția să fie concentrată pe problemele dificile cu care se confruntă România.

Este un moment politic care reclamă maturitate și responsabilitate din partea clasei politice.

De aceea, refuz să mai intru în replici politice, să mai răspund la atacurile din partea PSD sau a altor partide.

Cel mai important pentru PNL este să arate că va face ce a promis, adică sa propuna solutii la problemele de pe agenda cetatenilor. Iar pentru asta, PNL trebuie să păstreze guvernarea.

Un obiectiv politic egal important cu apărarea guvernării este apărarea președintelui Klaus Iohannis. Și pentru asta trebuie privit și dincolo de criză, și de moțiunea de azi.

Președintele este liderul politic cu cea mai mare credibilitate și singurul care poate face transfer de încredere către PNL și poate ajută și la recâștigarea încrederii în guvernarea PNL.

Vom găsi o soluție politică, PNL trebuie să rămână unit, cine nu are curaj să rămână să lupte este liber să plece. Partidul Național Liberal are puterea să asigure guvernarea și să depășească această criză care nu este a românilor, românii au alte priorități, este a politicienilor”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

N-am prea priceput partea cu lupta. Să lupte pentru ce domnii liberali?

Au avut încrederea populaţiei, au avut guvernarea, au avut toate instrumentele la îndemână să repare nenorocirile fostei guvernări pesediste şi să ducă ţara înainte. Nu trebuia decât, vorba lui Cristian Tudor Popescu, să nu fie tâmpiţi, dacă cinstiţi n-au fost în stare să fie. Nici măcar asta nu le-a ieşit.

sursa foto: Facebook/PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here