Oltenii începură acest meci (folosim perfectul simplu din curtoazie faţă de vecinii noştri din Dolj) din postură de mari favoriţi. CSU, în lupta pentru titlul de campioană, FC Argeş, cu gândul la evitarea retrogradării.
Ne luară tare de la bun început şi avură o bară, în primele 10 minute (şut al repatriatului Screciu, revenit din Belgia, dacă nu ne înşelăm), dar, treptat, a început şi Argeşul să mai ţină de minge, să mai paseze în jumătatea oltenilor… s-a mai echilibrat un pic disputa.
Antun Palic a bătut periculos un corner, apoi tot el a centrat, de asemenea, periculos, în careul oltean, după ce l-a ameţit în dribling pe fundaşul Vlădoiu.
De partea cealaltă, cel puţin în prima repriză, de la CSU cel mai periculos pentru poarta lui FC Argeş ni s-a părut a fi fost ex-căpitanul dinamovist Dan Nistor. Argeşean de origine, altfel.

După minutul 30, Argeşul a început să pună probleme reale defensivei oltene. Palic a fost la un deget-două să marcheze un golazzo, şutul său, cu boltă, din lateral, lovind bara din stânga portarului gazdelor.
Şerban a şutat şi el periculos, un minut mai tîrziu, dar italianul din poarta Craiovei a evitat golul.
Per ansamblu, după primele 45 de minute, un privitor neutru n-ar fi putut spune care e echipa care vrea să fie campioană şi care e cea care se luptă să nu retrogradeze.

Păcat că, pe final de primă repriză, fundaşul central al Argeşului, Sylvain Deslandes (căruia şi comentatorul de la radioul public care a comentat meciul i-a pronunţat pocit numele; o să revenim pe tema asta), a trebuit să iasă, accidentat, înlocuit fiind de tânărul Grigore Turda.
Repriza secundă a început sub semnul echilibrului. FC Argeş s-a apărat bine, cu calm, şi a dat impresia că adversarul nu-i poate pune probleme în defensivă.
Nistor, muscelean de-al nostru, a vrut să ne dea o mână de ajutor şi l-a lansat, din greşeală, pe Malele (via acelaşi Palic), dar elveţiano-africanul Argeşului a şutat puţin pe lângă poartă, în situaţie de unu la unu cu portarul italian al oltenilor. Era minutul 56.
Ocazia ratată de Malele s-a răzbunat după numai 6-7 minute, când Mamut a şutat în plasă, după o minge bâlbâită la un corner, de centralii noştri (foto sus).
Patru minute a durat bucuria gazdelor, pentru că la a doua şansă de gol oferită (de paraguayanul Meza Colli, de data aceasta), Malele n-a mai ratat.
Degeaba a încercat arbitrul Chivulete să dea o mână de ajutor gazdelor, eliminându-l, total aiurea, pe Drăghici, în minutul 83.
Se impunea, corect, cel mult un galben, după cum au spus şi foştii arbitri consultaţi de televiziunile de sport (Adrian Porumboiu, Cristian Balaj şi Ion Crăciunescu).
Nici nu s-a văzut omul în plus al gazdelor, care n-au mai avut, până la final, nicio ocazie clară de a marca. Poate „capul” lui Bancu, din prelungiri, dar Greab era, oricum, pe minge.
Discuţii inutile despre o potenţială lovitură de la 11 m neacordată pentru CSU Craiova. Grigore Turda l-a lovit – involuntar, zicem noi – peste figură pe olteanul Bălaşa, dar nimic de penalizat.
A fost un duel la minge, mai bărbătesc, iar dacă nici Chivulete n-a dat penalty, înseamnă că chiar n-a fost cazul.
Cel mai bun jucător de la noi ni s-a părut a fi fost vârful Malele: arţăgos, insistent, percutant, un pericol pentru defensiva olteană ori de câte ori a atins mingea.
Foarte bun a fost şi croatul Palic, un jucător cum altul nu mai avem în lot. Pasele şi driblingurile sale au dezechilibrat adesea defensiva Craiovei.
„Dedic acest rezultat bun oamenilor care la meciul nostru cu FCSB, au ajutat la curăţirea terenului de zăpadă. Au muncit, au îngheţat acolo, ca să putem noi juca pe un teren cât mai practicabil… Ne-am recâştigat încrederea în propriile forţe”, a spus după meciul antrenorul Mihai Ianvoschi.
surse foto: capturi video Digisport, Look TV