FC Argeş a debutat în noul campionat în această seară, la Craiova, împotriva unei dintre cele două Universităţi (CSU), cea a lui Mihai Rotaru, zisă şi Craiolguţa, după numele primăriţei care a înfiinţat-o şi a vârât-o direct în liga 2.

Mai bine cotaţi şi, ca orice echipă oltenească, cu pretenţii mari cât stadionul, craiovenii au avut mai mult iniţiativa în prima parte a jocului, dar fără a-l deranja pe Greab nici măcar o dată, la modul serios. Ocaziile de gol la poarta noastră au lipsit cu desăvârşire (Craiova a avut vreo 2-3 acţiuni mai periculoase, dar acelea nu se pot numi ocazii de gol), pentru că Argeşul s-a apărat foarte bine, grupat, păstrând mereu distanţe mici între linii şi având densitate bună pe fiecare atac al Craiovei.

Ocaziile de a marca (noi am numărat două, cât roata carului) ne-au aparţinut, în prima parte, cea mai mare dintre ele fiind cea din minutul 35. Mihai Işfan a interceptat o pasă aiurea a lui Mateiu, în jumătatea olteană, a urcat până pe la 20 de metri, l-a „făcut” scurt pe Marius Constantin şi a şutat plasat. Portarul italian al gazdelor a respins rău, fix în gheata lui Lupeta, dar portughezul a reuşit rara performanţă să nu nimerească poarta din 4-5 metri.

Partea a doua a meciului a început sub aproximativ aceleaşi coordonate, însă, cu toate acestea, a fost de ajuns o singură neatenţie a defensivei noastre (au ezitat Turda şi Meza Colli), pentru ca Ivan să reia cu capul, de la 6-7 metri, în poarta lui Greab. Cum se spune în fotbal, ocaziile irosite nonşalant în prima repriză s-au răzbunat.

Pusă în situaţia să atace pentru a obţine ceva din meci, Argeşul şi-a arătat limitele în ofensivă; limite evidente şi din cauză că Palic a avut o evoluţie sub nivelul său obişnuit. Mai mult, nici „Dodel” Tănase nu prea s-a văzut în joc. Iar acest Lupeta e încă departe de ceea ce era Malele şi deja se pune întrebarea dacă se va apropia vreodată de valoarea angolezo-elveţianului.

O singură dată a scăpat periculos spre poartă portughezul din atacul nostru (în minutul 70) şi atunci a avut ghinion, oprit fiind de tuşier pentru un ofsaid milimetric. Dac-o fi fost ofsaid. Trei minute mai târziu, Deian Boldor l-a îmbrâncit în careu, imprudent şi inutil, pe Andrei Ivan, şi am avut noroc că arbitrul n-a dictat penalty. Lupeta a mai avut o zvâcnire prin minutul 80, dar atunci când a şutat la poartă, a şutat cu gazon cu tot, alături de ţintă.

Argeşul a trecut pe lângă egalare la finalul jocului, dar şutul lui Işfan a fost apărat de portarul lui CSU

Deşi, după primirea golului, Argeşul nu prea s-a mai apropiat periculos de poarta lui Pigliacelli, puteam egala pe final, dar şutul lui Işfan a fost parat de portarul italian. E drept, şi CSU Craiova putea marca în minutele de prelungire, dar Nistor a trimis puţin peste transversală.

Păcat că alb-violeţii n-au îndrăznit mai mult în ofensivă, s-ar fi putut obţine un punct din acest meci. Argeşul a arătat că, dacă în defensivă echipa stă cât de cât bine, pe faza de atac avem încă probleme.

sursa foto: capturi video Digisport

1 COMENTARIU

  1. Gentea,iti spun eu ce trebuie la echipa asta…ANTRENORI,ATACANTI,SI MAI SCHIMBA DRACULUI,APARAREA,CA E BULEVARD PE TRASEUL MUSAT,BOLDOR,TURDA…Acum aveti bani,schimbați ba,pe analafabetul ala din atac,Cine dracului a adus un asemenea specimen.Deocamdata,tot la retrogradare va bateti,voi si Mioveniul.Sunteti varza,amândouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here