CS Mioveni, victorie cu emoţii în deplasare, în faţa selecţionatei liceelor din Mediaş

Date:

Share post:

CS Mioveni a avut o misiune uşoară în această seară în faţa gazdelor de la Gaz Metan Mediaş, formaţie resemnată de multă vreme cu ideea retrogradării şi care n-a putut prezenta, în primul 11, decât o garnitură care ar putea fi considerată o selecţionată a liceelor din Mediaş.

Jocul n-a avut niciun istoric. CS Mioveni l-a controlat cu autoritate, în primele 70-75 de minute, deşi în primul 11 al argeşenilor şi-au făcut loc jucători care au prins mai puţine minute în acest sezon, cum ar fi, spre exemplu, polonezul Pawel Tomczyk, titularizat în avanposturi alături de Bogdan Rusu, în locul lui Blănaru.

Precaut, nevrând să rişte vreun pocinog în faţa puştilor Gazului, antrenorul Alexandru Pelici a trimis în teren apărarea standard, apelând la rezerve doar în liniile mediană şi ofensivă.

Copiii Mediaşului au oferit o replică destul de curajoasă în prima repriză, dar şi aşa cel mai bun om al lor a fost portarul Erik Grosz, un copil de clasa a XI-a, format la juniorii Gazului, care a scos 3-4 mingi grele numai într-o repriză.

CS Mioveni a punctat de două ori în prima parte, prin Bogdan Rusu (din penalty), respectiv prin Pawel Tomczyk, care a reluat frumos, la colţ (foto sus), o minge centrată de Rădescu.

În repriza secundă, CS Mioveni a lăsat-o un pic mai moale, conştientă fiind că are în faţă un adversar mult inferior, care nu-i poate pune niciun fel de probleme.

Şi totuşi, Gaz Metan a pus ceva probleme în ultima jumătate de oră, după intrarea pe teren a unui puşti talentat şi plin de tupeu în joc, Răzvan Covaci (nici 17 ani). Ba chiar a avut şi vreo două bune ocazii de a marca, ambele create de acelaşi Răzvan Covaci.

E foarte posibil să mai auzim de acest tânăr cu reale calităţi.

Totuşi, apărarea matură a celor de la CS Mioveni – a ştiut antrenorul Pelici de ce a trimis în teren cea mai bună linie defensivă – a respins atacurile gazdelor, fără prea mari emoţii.

Asta până în minutul 80: atunci, Răzvan Covaci l-a driblat frumos pe Rădescu şi a fost faultat. Plus galben pentru mijlocaşul nostru. Din lovitura liberă rezultată, Santos a reluat cu capul mingea ridicată în careu – Garutti şi Scarlatache dormeau – în dreapta lui Iustin Popescu, cu pământul, şi a redus din handicap.

Gol meritat, favorizat de delăsarea argeşenilor şi de plusul de îndrăzneală al puştanilor din Mediaş.

Auurmat momente de derută în defensiva celor de la Mioveni. Gazdele au încercat, cu ultimele resurse, să facă pressing cât mai avansat, căutând golul egalizator.

Totuşi, în ciuda elanului copiilor sibieni, CS Mioveni a avut maturitatea să concerve avantajul luat în prima jumătate de oră.

Sugestiv pentru cum s-au jucat ultimele minute din meci: Blănaru putea face 3-1, în minutul 88, dar a şutat, relaxat, mult peste poartă, singur-singurel în zona punctului de la 11 m. Imediat după ratare, copilul din poarta Gazului, Erik Grosz, fugea disperat după minge, s-o repună cât mai repede în joc, în ideea unei ipotetice egalări.

Per ansamblu, CS Mioveni a câştigat meritat azi, la Mediaş, dar atitudinea jucătorilor argeşeni a lăsat de dorit în partea secundă. E impardonabil să te înghesuie şi să te domine o echipă a liceenilor din Mediaş, oricum am analiza jocul.

E o chestiune de atitudine, pe care, bănuim şi sperăm, antrenorul Alexandru Pelici o va regla în perspectiva următoarelor meciuri, decisive pentru evitarea retrogradării.

sursa foto: Nova TV Mediaş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular