CS Mioveni-Rapid 1-0. Vedetele meciului au fost cele trei arbitre

Date:

Share post:

Având asigurată promovarea încă de runda trecută, formaţia Rapid Bucureşti a venit la Mioveni ca la plimbare. Gazdele, având asigurat un loc la barajul de promovare în Liga I, nu aveau nici ele vreo miză deosebită pentru jocul de azi.

Tehnicianul Mioveniului, Alexandru Pelici, i-a oferit în premieră banderola de căpitan puştiului Işfan, recent selecţionat la Naţionala de tineret sub 23 de ani (aflat la ultimul său joc pentru CS Mioveni, din vară va juca la FC Argeş) şi a menajat câţiva titulari. La fel a făcut şi omologul său de la Rapid, Mihai „Miţă” Iosif.

De menţionat că, înainte de începerea meciului, jucătorii rapidişti au afişat o pancartă în memoria regretatului actor Ion Dichiseanu, un mare rapidist altfel, care a şi fost înhumat cu un fular al Rapidului în sicriu.

Echipele, la startul partidei

Despre meci ar fi mai puţine de spus, dat fiind caracterul său cvasi-amical. Probabil, din acest motiv, a fost delegată să-l conducă o brigadă de arbitri exclusiv feminină: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu-Vâlcea), la centru, ajutată de tuşierele Petruţa Iugulescu (Buftea) și Mihaela Țepușă (Bucureşti). Rezervă a fost Roxana Recorean (Mediaş).

Fotbaliştii şi-au văzut de joc, în majoritatea timpului, dar au fost vizibil iritaţi de mai multe decizii anapoda ale arbitrei Demetrescu: auturi dictate invers, cartonaşe galbene acordate cu foarte mare largheţe precum şi alte asemenea mici inexactităţi care poate că nu au influenţat rezultatul, dar care au arătat că totuşi, aceste dudui nu-s destul de coapte, ca arbitre de fotbal, ca să conducă un joc de acest nivel sau mai sus. N-au arătat, de fapt, nici dacă-s apte să se coacă vreodată.

O eroare primă gravă a comis arbitra Demetrescu pe final de primă repriză, când Işfan a simulat un fault în careu şi a primit penalty în loc de avertisment. Blănaru, însă, a fost ghicit de portarul Drăghia, care a ieşit vreun metru în faţa liniei porţii înainte de execuţie. Nici arbitra de centru, nici asistenta Iugulescu nu au văzut, însă, nimic.

Blănaru a înscris lejer, peste Drăghia

Acelaşi Blănaru a punctat, în minutul 64, finalizând cu boltă o deschidere în careu a lui Oancea, ca un corolar al unui sezon foarte bun pentru atacantul Mioveniului.

Poate că, în alte circumstanţe, rapidiştii ar fi ripostat mai cu vigoare, Aşa însă, cu sacii promovării în căruţă, bucureştenii nu s-au omorât deloc cu firea. N-au profitat nici de cele câteva gafe imense ale portarului Ducan (titularizat în detrimentul lui Popescu, ca să joace, totuşi, şi el campionatul acesta) şi nici măcar nu s-au supărat pentru asta.

Nu s-au supărat nici în minutul 70, când Şerbănică l-a ţinut evident de tricou pe atacantul rapidist Bălan, în careu, dar doamnei arbitru nu i s-a părut nimic în neregulă şi a lăsat jocul să „curgă”. Ni s-a părut că Rapidul merita să beneficieze de un penalty la această fază.

Restul de 20-25 de minute s-au jucat în aceeaşi atmosferă de acalmie, astfel că s-a încheiat 1-0 pentru CS Mioveni. Un rezultat corect, meritat, pentru că, spre deosebire de Rapid, Mioveniul a arătat, pe alocuri, că a vrut, totuşi, ceva de la acest meci. Rapidul l-a jucat numai pentru că era musai să-l joace.

surse foto: capturi video Digisport

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...