CS Mioveni, punct meritat scos la Botoşani, pe final de meci: 1-1

Date:

Share post:

CS Mioveni a mers în deplasarea de la Botoşani, de azi, cu încredere în propriile forţe. Încredere potenţată de victoria din ultima etapă, scor 2-0, acasă, cu o altă contracandidată la retrogradare, Chindia Târgovişte.

Numai că, în prima repriză, ostilităţile au fost controlate preponderent de FC Botoşani, care din cele 3-4 ocazii bune de gol avute a izbutit să concretizeze una, prin internaţionalul din Malawi Mutombo, care a reluat cu capul o minge centrată din corner de Sebastian Mailat,

Apropo de internaţionalul din Malawi de la Botoşani: naţionala acestui stat african e pregătită de un român, Mario Marinică, şi a lăsat o foarte bună impresie la ultima Cupă a Africii.

CS Mioveni a avut, la rândul său, o bună ocazie de gol, dar altfel jocul fotbaliştilor pregătiţi de antrenorul Nicolae Dică a fost parcă prea temător, prea timid şi insuficient de incisiv în jumătatea gazdelor. Lipsa marocano-belgianului Amine Benchaib s-a simţit în jocul de construcţie al echipei din Mioveni.

Şutul frumos al lui Krasniqi a trecut la o palmă de egalare

Totuşi, în minutul 64, Krasniqi de la CS Mioveni a pivotat frumos la marginea careului şi a şutat foarte puţin alături de poartă. A fost una dintre puţinele faze de poartă din repriza secundă. Oricum, intrarea pe teren a albanezului adus de la KF Gjilani, din prima ligă a provinciei Kosovo (care l-a schimbat pe Carnat) a dezmorţit un pic jocul ofensiv al celor de la Mioveni.

Şi gazdele puteau marca la câteva minute distanţă, dar Greab a prins cu siguranţă şutul lui Zabou. La cealaltă poartă, portarul celor de la Botoşani, Pap, a gafat ca în curtea şcolii, dar Bogdan Rusu nu era prin zonă.

Adrian Scarlatache a fost cât pe ce să-şi marcheze un autogol de zile de mari; noroc că Alexandru Greab a fost atent. S-a jucat pe contre în ultimul sfert de oră, cu CS Mioveni mult mai agresivă la poarta Botoşaniului.

Urcarea lui Krasniqi, în atac, alături de Rusu, a dat roade: cu câteva minute înainte de final, CS Mioveni a obţinut un penalty, după ce portarul Pap l-a faultat pe albanezul Mioveniului în careu. Bogdan Rusu a transformat fără probleme (foto sus).

În minutele de prelungire, Mioveniul a gestionat bine situaţia şi a scos un punct. Meritat, după părerea noastră, dar, în acelaşi timp, poate că pe final Nicolae Dică putea îndrăzni mai mult. A preferat, în schimb, să „betoneze” apărarea.

Cert e că, de la venirea lui Nicolae Dică la Mioveni, echipa mai joacă şi ceva fotbal şi nu a arătat mai prejos decât celelelte cu care se va lupta în play-out pentru evitarea retrogradării. Deci speranţe sunt la Mioveni.

sursa foto: capturi video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....