CS Mioveni nu s-a făcut de râs la Sfântu-Gheorghe şi a părăsit onorabil Cupa României

Date:

Share post:

CS Mioveni a venit, azi, la Sfântu-Gheorghe, în postura mielului la tăiere: nimeni nu le dădea vreo şansă fotbaliştilor antrenaţi de Nicolae Dică, în disputa cu „secuii”, din sferturile Cupei României.

Deşi ambii antrenori au operat mai multe schimbări în garniturile de start (Nicolae Dică, 4 sau 5 faţă de ultimul meci de campionat, Cristiano Bergodi 7), ambele combatante au tratat serios meciul şi nu s-au menajat deloc.

Aici, o mare bilă albă pentru Nicolae Dică: deşi cu un picior în Liga 2, CS Mioveni n-a desconsiderat Cupa României şi şi-a apărat şansele corect.

Sepsi n-a jucat cine ştie ce, Mioveniul a arătat că n-a venit la plimbare în Covasna, aşa că prima repriză s-a jucat foarte echilibrat. Cu cea mai mare ocazie de gol aparţinând argeşenilor: Ionuţ Balaur a vrut să centreze (credem noi), a lovit un pic greşit mingea, care se ducea peste Niczuly, în poartă. Însă căpitanul celor de la Sepsi s-a redresat în ultima secundă şi a respins cu mare dificultate mingea.

Echilibrul s-a rupt, însă, în minutele de prelugire ale primei reprize, când Vlad Pop a încercat să-i aplice un cap în gură lui Ştefănescu de la Sepsi. Chiar dacă nu l-a atins (sau l-a atins foarte uşor), arbitrul e pedepsit intenţia şi i-a arătat lui Vlad Pop cartonaşul roşu.

Deşi în inferioritate, CS Mioveni a început curajos partea a două, numai că gazdele au pedepsit-o pe o contră, la capătul căreia Ion Gheorghe a şutat violent, la colţul scurt, de la 7-8 metri, în plasa porţii lui Alexandru Greab.

Spre lauda lor, cei de la Mioveni nu au renunţat la luptă şi au ratat o bună ocazie de a egala. Cu 20 de minute înainte de final, însă, Sepsi a mai marcat o dată, prin ex-dinamovistul Cosmin Matei, tot după un contraatac, iar zarurile fuseseră aruncate.

Sau aşa părea: Ionuţ Rădescu a finalizat la vinclu o acţiune la care a participat şi juniorul Remus Guţea (doar 17 ani), aruncat de Nicolae Dică în luptă pentru a doua oară în acest sezon, după debutul de acum trei zile, cu Chindia.

Puştiul din Videle (Teleorman) chiar a adus un plus în ofensiva argeşenilor. Vom mai auzi, probabil, de acest copil talentat.

Pe final de meci, Sepsi a mai marcat de două ori, o dată prin acelaşi Cosmin Matei (ajutat o idee şi de Sno), apoi prin Tudorie, consfinţind o victorie meritată a gazdelor.

Una peste alta, dincolo de rezultat, de lăudat atitudinea fotbaliştilor de la CS Mioveni: evident inferiori adversarilor, măcinaţi de grijile retrogradării aproape iminente, aveau toate motivele să „stea drepţi” la Sfântu-Gheorghe. N-au stat, însă, ci au jucat, cât şi cum au putut, au încercat să pună probleme, au arătat ambiţie şi dârzenie pe teren.

Că n-au realizat nimic, asta e altă discuţie. La capitolul atitudine, suporterii lui CS Mioveni nu au ce le reproşa jucătorilor lui Nicolae Dică: aceştia au luptat pentru şansa lor şi au părăsit Cupa României cu fruntea sus. Probabil că, dacă n-ar fi fost gestul necugetat al lui Vlad Pop din prima repriză, altfel am fi scris azi despre acest meci.

sursa foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, pas mare spre play-off: 1-0 cu CSM Alexandria. Meci foarte bun făcut de puştiul Remus Guţea

CS Mioveni a obţinut azi o victorie preţioasă, 1-0...

Biserica Ortodoxă Rusă din Suedia, vârf de lance al spionajului rusesc (presa suedeză)

Biserica Ortodoxă Rusă din Suedia, supusă Patriarhiei Moscovei, se...

Stilul vestimentar masculin: tendințele modei și sfaturi pentru crearea unei imagini unice

Stilul vestimentar masculin: tendințele modei și sfaturi pentru crearea...

Oraşul Ştefăneşti şi-a făcut rost de tichie de mărgăritar: o nouă stemă

Oraşul Ştefăneşti are de acum încolo o nouă stemă....

Incendii de vegetaţie de amploare, în doar 24 de ore, în judeţul Argeş, în jurul oraşului Piteşti

Mai multe incendii de vegetaţie, cuprinzând suprafeţe mari de...