De la bun început trebuie să spunem că multă lume a regretat că meciuri ca acesta recent încheiat, dintre CS Mioveni şi FC Argeş, se joacă în liga a 2-a şi nu în prima.

Meciul a fost de nivel calitativ superior ligii secunde.

În tribune, circa 5.000-6.000 de oameni, aşa cum, la liga I, se văd doar acolo unde joacă „granzii” FCSB sau Dinamo.

După o prima repriză echilibrată, FC Argeş a dominat clar partea a doua, profitând, evident, de superioritatea numerică pricinuită de eliminarea fundaşului gazdelor, Szabolcs Kilyen, ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene, în min. 35.

Alb-violeţii au şi avut câteva ocazii bune de a marca, dar Sima a apărat bine, iar atacanţii Argeşului au ratat ocaziile avute.

Diferenţa a făcut-o şutul fenomenal al lui Ionuţ Şerban, de la finalul meciului, când mai erau 20 de secunde din minutele adiţionale: la vinclu, de la vreo 25 de metri, fără nicio speranţă pentru Valentin Sima.

Chiar dacă a atins uşor mingea, portarul gazdelor n-a putut să o oprească din traiectoria ei spre gol.

FC Argeş a câştigat meritat un meci în care gazdele nu prea l-au deranjat pe portarul Ureche.

De la CS Mioveni ne-a plăcut ambiţia extraordinară a vârfului Valentin Balint, mereu bătăios în duelurile cu fundaşii Turda şi Hreniuc.

„Un băiat care va ajunge fotbalist”, cum spunea unchiul său, fostul mare mijlocaş dinamovist Dănuţ Lupu.

De la FC Argeş am remarcat demarcările rutinatului vârf Vasile Buhăescu, dar şi travaliul impresionant al lui Tofan.

Uşor nesigur arbitrajul piteşteanului Robert Avram, dar fără probleme serioase în a duce jocul la bun sfârşit.

Pentru FC Argeş, rezultatul de 1-0 poate fi socotit o mare victorie. Pentru CS Mioveni, e o înfrângere dureroasă, dar normală după cum a mers jocul.

Să nu uităm că sezonul trecut, Mioveniul a câştigat la Piteşti tot cu 1-0 şi tot cu un gol marcat pe final de meci. În această seară, roata s-a întors. Dumnezeul fotbalului nu lasă nimic la voia întâmplării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here