CS Mioveni – FC Argeş 0-1. Alb-violeţii au învins, dar n-au convins

Date:

Share post:

FC Argeş a fost cât pe ce să înceapă, practic, meciul din deplasare, din această seară, cu CS Mioveni de la 1-0, dacă veteranul Adrian Scarlatache nu l-ar fi oprit, în ultima secundă, pe atacantul lui FC Argeş, camerunezul Paul Arnold Garita, care s-a înşurubat cu agilitate înspre poarta gazdelor.

În continuare, jocul a „curs” mai mult către poarta apărată de Iustin Popescu, cei de la FC Argeş fiind împinşi de la spate de o galerie cu care suporterii lui CS Mioveni încă nu se pot compara.

Scralatache a „ciupit mingea cu o fracţiune de secundă înainte ca Garita s-o poată vârâ în plasă

Ritmul primei reprize n-a fost deloc grozav. CS Mioveni a lăsat deliberat mingea mai mult celor de la FC Argeş (stilul Alexandru Pelici), dar, în acelaşi timp, a avut grijă să închidă bine culoarele spre poarta proprie.

După vreo 15-20 de minute de joc disputa s-a mai echilibrat, Mioveniul a început să ţină mai mult de minge, iar jocul a lâncezit. O fi fost şi de la căldura toridă din Argeş. A fost o primă repriză anostă, plictisitoare, fără faze de poartă.

CS Mioveni a reclamat faptul că, la o centrare, portarul Cătălin Straton a intrat în poartă cu tot cu minge, dar arbitrul Adrian Cojocaru n-a acordat nimic, iniţial. După consultarea VAR, care a durat enorm de mult (cel puţin 4 minute), centralul a decis că n-a fost gol.

Greu de spus…

După pauză, FC Argeş a deschis scorul prin Garita, care a pus simplu, latul, din 6 metri (foto sus), după o fază lucrată frumos de Mihai Işfan şi continuată de Njike.

După gol, jocul s-a mai animat un pic: CS Mioveni a început să mai iasă din carapace şi să urce liniile spre poarta lui Cătălin Straton, lucru care a mai risipit un pic densitatea defensivă a gazdelor şi de care FC Argeş a încercat să profite.

Garutti a ratat inexplicabil o ocazie imensă de egalare

Brazilianul Garutti putea egala după vreo 10 minute, dar a dat copilăreşte pe lângă mine din careul mic, tredându-şi cetăţenia. Straton nu avea cum interveni. De supărare, Alexandru Pelici l-a şi înlocuit pe Garutti cu Trif.

FC Argeş a absorbit destul de uşor presiunea firavă a celor de la CS Mioveni şi a contraatacat periculos în câteva rânduri. La un astfel de contraatac, Garita a scăpat singur şi a marcat, însă, tuşierul a ridicat fanionul, iar centralul a fluierat ofsaid.

Şi aici a fost consultat arbitrajul video (VAR), iar decizia a venit după vreo 10-11 minute de studiu a fazei, timp în care jocul a fost oprit: a rămas cum deciseseră iniţial arbitrii.

Ultimele minute ale meciului au aparţinut celor de la CS Mioveni, dar gazdele n-au mai avut forţa să egaleze. A fost o victorie greu obţinută de FC Argeş, dar meritată judecând după cum a decurs jocul.

FC Argeş a învins dar n-a convins decât parţial, în vreme ce la CS Mioveni postul de antrenor al lui Alexandru Pelici e în pericol.

sursa foto: Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Accident pe Dealul Negru, la Cotmeana, între un autoturism și un TIR

Un autoturism și un autotren de tip TIR au...

Ion Mînzînă și Simona Bucura-Oprescu au au inaugurat un complex de locuințe protejate și un centru de zi la Tigveni

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și președintele...

Cerc de limba engleză pentru profesori, la Școala Gimnazială Ion Minulescu din Pitești

Alaltăieri, 18 mai, Școala Gimnazială Ion Minulescu și-a deschis...

Va fi gata sau nu, anul acesta, drumul expres DEx12 Craiova-Pitești? Părerile sunt împărțite

Pe cele două loturi încă nefinalizate ale DEx12 Craiova-Pitești,...

42 km din autostrada A1 București-Pitești se reabilitează cu bani de la bugetul de stat

Sectorul cuprins între km 44 și 86 din autostrada...