În această după-amiază, CS Mioveni a dat piept cu formaţia dâmboviţeană Flacăra Moreni, în turul IV al Cupei României la fotbal, ultimul înaintea intrării în competiţie a echipelor de Liga I.

Gazdele, pegătite de fostul campion al României (cu Oţelul Galaţi), Gabriel Paraschiv, îşi puseseră mari speranţe în acest meci, dorind cu ardoare să aducă din nou la Moreni o echipă de prim eşalon.

Argeşenii nu le-au lăsat, însă, prea multe speranţe. Mioveniul a luat meciul în serios şi a deschis scorulprin Simon Măzărache, care a fructificat lejer o centrare a lui Gheorghe, în minutul 25.

Apoi, după numai unul sau două minute, acelaşi Măzărache a făcut un fault în stil Pintilii, undeva la limita dintre chirurgie şi ortopedie, la mijocul terenului şi a văzut roşu direct.

Nici n-au apucat gazdele să se bucure prea tare că Mioveniul a făcut 2-0, gol italianul Massaro, excelent servit de tânărul Işfan, în minutul 38.

Flacăra n-a depus armele şi a continuat să spere într-o răsturnare de situaţie. Gazdele s-au străduit, au alergat mult şi au încercat să facă presing în jumătatea de teren argeşeană.

Experienţa şi valoarea superioară a celor de la Mioveni, plus seriozitatea în joc a galben-verzilor au fost, însă, decisive.

Omul în plus al Moreniului nu s-a observat, efectiv, în joc.

CS Mioveni a dejucat cu calm elanul gazdelor, pasând mult şi jucând fără minge mult mai bine decât Flacăra. De alfel, ocaziile gazdelor la poarta lui Sima au putut fi lejer numărate pe degetele unei mâini.

Oricum, la acele ocazii, tânărul Sima a fost la post, arătând că poate fi oricând o soluţie pentru poarta galben-verzilor.

Nici CS Mioveni n-a mai insistat în atac în partea a doua, argeşenii menajându-se inteligent pentru duelurile din campionat, în care se anunţă o luptă acerbă pentru promovare în prima ligă.

Totul a mers bine până în ultimul sfert de oră. Gazdele au reuşit să marcheze, autor Tiberiu Calofir, apoi cei de la Mioveni s-au precipitat un pic şi au făcut pasul în spate, invitându-i pe adversari să vină peste ei.

Ceea ce băieţii pregătiţi de Paraschiv au şi făcut, numai că Mioveniul a rezistat, nu fără ceva emoţii, până la fluierul final.

Argeşenii câştigă cu 2-1 şi aşteaptă, în turul următor, o formaţie de primă ligă la Mioveni.

La final, câteva remarci despre meci:

  • Lăudabilă seriozitatea cu care tehnicianul Mioveniului, dl Marius Stoica, a pregătit meciul de Cupă de la Moreni. A menajat, e drept, câteva piese de bază, dar le-a cerut celor introduşi pe teren să trateze meciul în cel mai serios mod cu putinţă.
  • Tuşiera Daniela Constantinescu din Craiova a mai îndulcit un pic amarul spectatorilor din Moreni, prin prezenţa sa fizică apreciată unanim de cei din tribune.

Pentru CS Mioveni au jucat:

Sima – Alexe, Gherghe, Traşcu, Burnea, Şerban, Enache (Anghelina, 46′) – Işfan, Massaro (Celea, 56′), Măzărache (eliminat în minutul 26) şi Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here