CS Mioveni e la 90 de minute de revenirea în prima ligă la fotbal: 1-0 în deplasare cu Turris, echipa „juniorului” Dragnea

Date:

Share post:

Meciul dintre Turris şi CS Mioveni a început destul de prudent, de ambele părţi. Asta deşi echipa feciorului lui Liviu Dragnea avea ca şi asigurată promovarea directă în cazul unei victorii.

Monotonia jocului de uzură a fost spartă de o torpilă a lui Raul Costin, care pesemne l-a sesizat cam nesigur pe puştiul de numai 20 de ani din poarta gazdelor. Mingea a trecut, însă, puţin peste poartă.

În minutul 29, Rădescu l-a driblat uşor pe Călinţaru şi a şutat fără speranţe pentru portarul Duţu, la colţul lung, deschizând scorul.

Gazdele s-au aruncat în atac la 0-1 şi au avut două bune ocazii de a marca în următoarele cinci minute, dar n-au nimerit poarta lui Croitoru. După care argeşenii au echilibrat ostilităţile.

Momentul psihologic al meciului s-a consumat în minutul 39, atunci când Gherghe a încasat o lovitură zdravănă cu cotul din partea lui Negruş, iar arbitrul Horia Mladinovici i-a arătat jucătorului gazdelor cartonaşul roşu. E drept, abia după ce l-a văzut pe Gherghe cu faţa plină de sânge, dar a avut curajul să ia decizia corectă.

Gherghe a continuat jocul cu un bandaj pe cap, menit să-i oprească sângerarea arcadei sparte.

Pe finalul primei reprize, două şarje ofensive ale lui Balint, respectiv Işfan, puteau tranşa soarta meciului, dar gazdele au scăpat basma curată.

În partea a doua, ritmul jocului a fost la fel de lent, probabil şi din cauza căldurii (32 de grade la ora începerii meciului, 33 la pauză), dar, surprinzător, gazdele au mai mult mingea şi iniţiativa, deşi erau în inferiroritate numerică.

Defensiva Mioveniului a ţinut, însă, poarta proprie la adăpost de emoţii. Mai mult, în minutul 58, argeşenii puteau marca din nou, dar şutul lui Rădescu a trecut la o palmă de bara din stânga porţii gazdelor.

După o oră de joc, gazdele încă nu avuseseră nicio ocazie clară de gol la poarta Mioveniului. Argeşenii au preferat să temporizeze şi să încerce să lovească pe contre, însă, a fost deranjant faptul că n-au încercat să ţină mai mult de minge, să-şi paseze mai mult adversarii.

Mai mult, le-au permis chiar să atace furibund în ultimele minute, spre disperarea antrenorului Claudiu Niculescu, care ar fi vrut, normal, ca jucătorii săi să ţină mai mult de minge.

Din fericire, jucătorii gazdelor nu au fost capabili să îl deranjeze prea mult pe Flavius Croitoru, care nu prea a avut ce apăra în acest meci. Păcat că italianul Massaro n-a reuşit să marcheze în ultimul minut din prelungiri, al şaselea.

Cu aceste trei puncte, Mioveniul e 90% promovată în prima ligă.

De la gazde ne-au plăcut Cioinac, fost jucător la Dinamo, şi tânărul Haită. De la ai noştri, a sclipit azi Ionuţ Rădescu şi ne-au mai plăcut Balint (nu degeaba e nepotul fostului internaţional dinamovist Dănuţ Lupu), tânărul Işfan şi veteranul Raul Costin.

Au jucat echipele:

Turris: Duțu – Călințaru, Pîrvulescu, Mitrea, Pană, Cioinac, Haită, Negruț, Serediuc, Sălcianu şi Voicu. Au mai jucat: Tescan, Buleică, Voinea

CS Mioveni: Croitoru – Beța, Gherghe, Burnea, Alexe, Șerban, Costin, Rădescu, Ișfan, Anghelina şi Balint.Au mai jucat: Massaro, Albăstroiu, Traşcu, Hergheligiu şi Măzărache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular