La Lieşti, lângă Galaţi, s-a încheiat în această după-amiază meciul din 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal, în care formaţia argeşeană CS Mioveni a primit replica echipei locale, de eşalon 3, Sporting.

CS Mioveni a început meciul cu o formulă apropiată de cea mai bună disponibilă. E drept, antrenorul Iordan Eftimie a menajat câteva piese de bază, cum a fost cazul cu căpitanul Roberto Ayza, dar şi cu Lazăr, Alexe sau Năstăsie.

Însă nici nu s-a hazardat să utilizeze juniori în garnitura de start, sau jucători de la echipa a doua, semn că Mioveniul îşi propusese de la bun început să atingă din nou faza optimilor Cupei, acolo unde a mai fost de 2-3 ori în ultimii ani.

Primul 11 al argeşenilor a arătat astfel: Sima – Kilyen, Celea, Burnea, Stoica, Mîrzeanu,  Neagu, Rădescu, Coşereanu, Popescu şi Balint.

Mioveniul a controlat destul de autoritar ostilităţile în prima repriză, tăind cu calm atacurile uşor dezordonate ale gazdelor. Argeşenii au pasat mai mult, au avut de partea lor posesia şi, în consecinţă, tânărul Sima s-a cam plictisit în poartă.

Cu şase minute înainte de finalul primei reprize, Neagu a marcat cu un şut frumos de la circa 20-22 de metri, după o centrare  venită de la Rădescu. Golul a fost parabil, dar kilogramele în plus ale portarului gălăţean şi-au spus cuvântul.

Repriza secundă a decurs aproximativ după aceleaşi coordonate. Cu deosebirea că, de prin minutul 60 încolo, gazdele, evident mai „subţirel” pregătite fizic, au cam terminat „benzina”. Golul doi al Mioveniului a venit firesc, pe acest fond.

L-a marcat Balint, în minutul 63, dintr-un penalty tot de el obţinut. Portarul gălăţean Vădeanu a ieşit prost din poartă şi l-a faultat pe nepotul fostului mare fotbalist Dănuţ Lupu, obligându-l „pe central” să arate punctul cu var.

Cu calificarea în buzunar, fotbaliştii din Mioveni n-au mai insistat, deşi gazdele aproape că au cedat de tot după reuşita lui Valentin Balint.

Mioveniul a jucat restul de circa 30 de minute economicos, la trecerea timpului, menajându-se pentru meciul de sâmbătă, din campionat, cu Universitatea Cluj-Napoca. O echipă un pic mai bună decât Lieştiul.

Golul 3 a venit în ultimul minut, autor Rădescu, într-un moment când zarurile fuseseră de mult aruncate.

sursa foto: facebook CS Mioveni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here