Azi după-amiază, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga 2 la fotbal, CS Mioveni era virtual calificată în play-off dacă ar fi izbutit să învingă penultima clasată, echipa băcăuană Aerostar.

Jucătorii pregătiţi de Alexandru Pelici au început jocul conectaţi foarte bine la miza meciului, nepărând deloc afectaţi de vâlva iscată de scandalul de dare de mită, încercată de un oficial al Petrolului Ploieşti.

Mioveniul a început în trombă şi a deschis scorul la primul atac mai legat, în minutul 3, atunci când harghiteanul Szilard Veres a reluat simplu, din câţiva metri, centrarea lui Mihai Işfan.

Oaspeţii au revenit pe tabelă tot la primul lor atac mai consistent, întâmplat însă abia după vreun sfert de oră de joc. Fundaşul băcăuan Bobaru a marcat după o lovitură liberă, cu capul, profitând de o ieşire ezitantă a lui Iustin Popescu.

N-a fost, însă, decât un foc de paie, pentru că gazdele au urcat toate liniile în jumătatea băcăuană şi au dominat de o manieră cum de multă vreme CS Mioveni n-o mai făcuse.

Firesc, au venit golurile: în minutul 21 a marcat Şerbănică, după un corner la care apărarea oaspeţilor a părut că doarme in corpore, apoi, la nici 10 minute, tânărul Mihai Işfan a marcat cu un şut de la circa 16-17 metri, finalizând astfel o incursiune frumoasă prin permeabila defensivă băcăuană.

La pauză s-a intrat, însă, cu 4-1, pentru că, în minutele adiţionale dictate de arbitrul Antonie, a marcat şi Ştefan Blănaru, fostul jucător al Petrolului care marcase în etapa precedentă golul victoriei în meciul Petrolul-CS Mioveni, încheiat 0-1.

A fost, fără îndoială, cea mai bună repriză făcută de echipa argeşeană în acest sezon.

Posesia mingii a fost evident de partea celor de la CS Mioveni

Partea a doua a jocului a început cu Mioveniul pasând repetat, cu calm, având în spate siguranţa avantajului consistent luat în primele 45 de minute, respectiv cu oaspeţii resemnaţi până la limita pasivităţii.

Tot argeşenii au fost mai prezenţi în faţa porţii adverse, chiar dacă galben-verzii au lăsat-o evident mai moale, având sacii deja-n căruţă. Cei de la Aerostar s-au limitat la câteva contre sporadice.

Portarul Iustin Popescu a intervenit salvator la 2-3 situaţii de gol ale băcăuanilor

Ceva emoţii am avut, totuşi, la 2-3 acţiuni ale băcăuanilor, lăsaţi să mai joace şi ei, dar Iustin Popescu şi-a răscumpărat greşala de la golul oaspeţilor, intervenind bine de fiecare dată.

Golul lui Rusu, de pe final de meci, aproape că n-a mai fost băgat în seamă. Zarurile fuseseră aruncate de mult.

Momente mai palpitante au fost acelea în care crainicul arenei din Mioveni anunţa golurile care se marcau pe celelalte stadioane. Exact ca la celebra emisiune radio „Fotbal minut cu minut”, de pe vremuri.

CS Mioveni se califică en fanfare în play-off şi se anunţă drept o candidată de luat în seamă în lupta pentru promovare.

sursa foto: Facebook/Mioveni Argeş/capturi video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here