Cristian Pantazi, G4Media: PNL se PSD-izează; presa nu mai e presă, ci propagandă

Date:

Share post:

„Sub conducerea tandemului Iohannis – Ciucă, PNL s-a transformat rapid într-un partid cu reflexe autoritare, similar cu PSD-ul lui Dragnea. Intervenții brutale în justiție, complicitate cu serviciile secrete invitate să scrie legi, amuțirea presei, minciuni pentru Bruxelles, sufocarea economiei – toate sunt ingredientele unui regim extrem de periculos… „, a scris azi jurnalistul Cristian Pantazi, redactorul-şef al site-ului G4Media.ro.

„Nicicând în ultimele două decenii nu a fost democrația din România într-o situație mai delicată decât azi. Și o spun conștient de greutatea enunțului. Cumva, societatea românească a știut mereu să creeze anticorpi, să respingă în ultimul moment derapajele autoritariste, să facă zgomotul normal într-o democrație.

Acum însă, miza financiară a furtului din banii publici e fără precedent. În următorii 7 ani, România are la dispoziție 80 de miliarde de euro fonduri europene (fondurile clasice și PNRR) și alte miliarde din bugetul național.

Miza aceasta, a furtului nepedepsit, unește PSD și PNL într-o coaliție ce funcționează deocamdată fără mari fisuri și care amenință să transforme România, cu aprobarea președintelui Iohannis, într-o democrație fake, o societate controlată de facto de un partid unic (cu două nume) și serviciile secrete”, se mai menţionează în articolul citat.

Presa nu mai e presă, ci propagandă

„Plătite cu zeci de milioane de euro din bugetele PSD și PNL, dar și prin alte contracte publice, marile trusturi de presă pur și simplu nu mai abordează marile teme interne. Este o tăcere pe care nu am trăit-o nici sub Năstase, nici sub Băsescu ori Dragnea, când tot timpul existau voci de opoziție.

Cu câteva mici excepții, presa nu mai e presă, ci propagandă. Dar cel mai grav este că presa este plătită să tacă, să treacă sub tăcere, să ignore, să se uite în altă parte (plagiatul lui Ciucă, legile siguranței naționale)”, a conchis, amar, dar pe bună dreptate, ziaristul Cristian Pantazi.

Articolul integral îl puteţi citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...