Cristian Mitrache: Grupul „Piteşti, oraşul meu” a devenit o anexă politică

Date:

Share post:

Înfiinţat de un grup de entuziaşti, grupul de Facebook „Piteşti, oraşul meu” a crescut precum Făt Frumos, fiind azi unul dintre cele mai mari (dacă nu cumva cel mai mare) axate pe problemele de zi cu zi ale oraşului.

Grupul a fost util, de-a lungul anilor: piteştenii semnalau problemele apărute, iar fostul viceprimar Sorin Apostoliceanu „anunţa colegii”. De bine, de rău, se mai remedia câte o problemă.

Mai nou, însă, unul dintre cei ce l-au fondat şi administrat, dl Răzvan Şerbănoiu, a lăsat deoparte activismul civic idealist şi a „acceptat” propunerea PNL de a candida la Consiliul Local Piteşti.

Asta după ce ar fi „acceptat” şi o propunere similară a celor de la PLUS, cu care, însă, n-au fost de acord aliaţii de la USR.

La PNL a fost cu noroc, pentru că, din câte ştim, dl Şerbănoiu a reuşit să se aleagă, pus fiind pe listă pe un loc eligibil.

De aici încolo, grupul „Piteşti, oraşul meu” nu mai e ce-a fost. Implicarea politică – deci partizană – a dlui Şerbănoiu nu avea cum să nu influenţeze percepţia piteştenilor despre grup.

Fapt constatat şi de un alt fondator al grupului, Cristian Mitrache, care a dorit să se adreseze membrilor „Piteşti, oraşul meu” printr-un mesaj în care îi cere fostului său partener de acţiune civică să se retragă din grup, urmare a implicării sale politice.

Surpriză, însă: publicarea acestuia i-a fost refuzată de proaspătul consilier local PNL Răzvan Şerbănoiu. Ca atare, publicăm noi, aici, poziţia dlui Mitrache.

Cristian Mitrache

Concluziile aparţin, fireşte, fiecăruia dintre dumneavoastră.

”Pitești, orașul meu, așa cum îi spune și numele, a fost un proiect de suflet. Proiectul unor idealiști care voiau să trăiască într-un oraș pe sufletul nostru.

De aceea am lansat discuția de a vă prezenta problemele, indiferent că era vorba despre vecinii care mănâncă semințe sau probleme cu adevărat reale.

Ați răspuns provocării noastre și v-ați alăturat în număr mare. În timp, am ajuns o voce în oraș care nu mai putea fi ingnorată, datorită dumneavoastră, cetățenii cu opinii și idei. Și tot între timp, grupul a ajuns să fie asociat unui partid politic.

Fiecare dintre noi are dreptul la opinie politică, la simpatii politice, dar când ajungi să faci parte dintr-un partid, deja nu te mai poți încadra în spiritul civic al acestei inițiative.

Răzvan Şerbănoiu

Așa că, eu, Cristian Mitrache, membru fondator al acestui grup de inițiativă civică îi solicit lui Răzvan Şerbănoiu, membru PNL și, de acum, consilier local PNL, să renunțe la calitatea de administrator, pentru a nu îngropa definitiv ideea de acțiune civică mai mult decât s-a întâmplat în perioda campaniei electorale, perioadă în care vecinul nostru s-a aflat în plină expansiune politică.

Ne bucurăm pentru reușita sa și-i dorim succes pe drumul politic pe care a plecat, dar eu încă sper că grupul poate fi salvat de interacțiunea cu politicul.

Eu încă sunt un idealist care vrea ca acest grup să fie despre oamenii din oraș, și nu despre politicienii din oraș și anexele lor. Dumneavoastră decideți!

Cu stimă, Cristian Mitrache”

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...