Omul de afaceri Cristian Borcea s-a predat în această dimineaţă la IPJ Ilfov, după ce a fost condamnat definitiv, azi noapte, la cinci ani de închisoare. Acesta e deja încarcerat la penitenciarul Rahova. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării plajelor.

Tot cinci ani cu executare a primit şi ex-şeful COnsiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În acelaşi dosar, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare, iar notarul Jean Andrei, soţul preşedintei Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a primit doi ani închisoare, dar cu suspendare.

Prejudiciul cauzat în acest dosar statului, aşa cum a fost el calculat de anchetatori şi reţinut de instanţa supremă, e de 114 milioane de euro.

Judecătorii au mai dispus „restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii a zeci de terenuri din Constanţa şi staţiunea Mamaia în domeniul public al statului sau în domeniul public ori privat al Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Constanţa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here