Curtea de Apel Piteşti a decis majorarea pedepsei bărbatului care în vara anului trecut a ucis o femeie la Mioveni.

„(…) admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş împotriva sentinţei penale nr. 209 din 21 mai 2018, pronunţată de Tribunalul Argeş – secţia penală, în dosarul nr. 8807/109/2017, intimat inculpat fiind Minciunescu Alin, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală. Rejudecând, majorează pedeapsa aplicată inculpatului (…) de la 18 ani la 20 de ani. Deduce, la zi, prevenţia. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale (…) Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpat în cuantum de 260 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 septembrie 2018, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori” se menţionează în minuta sentinţei judecătorilor curţii piteştene.

Reamintim că, Georgeta Dorobanţu, pensionară, de 69 de ani, fost cadru didactic, din Mioveni, a fost ucisă anul trecut cu sânge rece, în plină stradă. Sexagenara, care se întorcea de la cimitir a fost atacată de Alin Minciunescu în apropierea cofetăriei „Alpina”. Agresorul de 37 de ani, şi el fost cadru didactic, a lovit-o de câteva ori cu cuţitul în zona gâtului. Victimei, deşi a fost transportată la spital, nu i s-a mai putut salva viaţa.

Agresorul nu era la prima faptă de acest gen. În august 2014, acesta a atacat pe stradă o tânără de 19 ani, pe Ioana Năstase. Minciunescu s-a năpustit asupra fetei cu un cuţit rănind-o în zona feselor şi la picioare. După această faptă, a fost internat la Spitalul din Vedea, unde a stat aproape un an de zile, fiind externat la dispoziţia medicilor care au considerat că nu mai prezenta un pericol pentru societate.

De asemenea, Alin Minciunescu mai fusese pacient al Spitalului din Vedea în noiembrie 2013 unde a stat aproape două săptămâni din cauza unor probleme pshice grave.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here