În zilele de sfârșit de săptămănă, polițiștii structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș au desfășurat activități de prevenire a evenimentelor rutiere , în special pe fondul vitezei excesive, dar și a consumului de alcool și produse cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate în cele două zile ale acțiunii, au fost aplicate 727 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei, au fost reținute 59 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au aplicat în această perioadă 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 35.000 de lei, au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 25 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

83 dintre sancțiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, iar pentru 22 dintre conducătorii auto, depistați conducând cu viteză mai mare decât limita legală de pe sectorul de drum, le-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile, în condițiile în care au fost înregistrați de aparatul Radar cu mai mult de 50 de km/h în plus față de viteza legală.

Având în vedere atenţionarea meterologică de COD GALBEN de cantități intensificări ale vântului şi cantităţi de precipitaţii, îndeosebi în zona montană înaltă, valabilă în intervalul 3 februarie a.c., ora 10:30 – 3 februarie a.c., ora 23:00, vă recomandăm să conduceți cu prudență, să adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Totodată, poliţiştii argeşeni vă recomandă:

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie abundentă, ceaţă, polei, sau ninsoare, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Biroul de presă al Poliţiei Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here