Creşte numărul de cazuri de infectare cu COVID-19, în toată ţara

Date:

Share post:

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, a atras azi atenţia că în oraşele mari cu foarte multe activităţi au cele mai multe cazuri de infectare cu Covid, însă aceste anunţă că autorităţile vor lua în calcul reintroducrea restricţiilor abia în momentul când jumătate din paturile de la ATI alocate pentru SARS-COV-2 vor fi ocupate.

„Preocuparea noastră a fost legată de propunerile de ridicare etapizată a restricțiilor, au fost făcute în corelație cu numărul de persoane internate în spital și mai ales cu numărul de persoane internate în secțiile de terapie intensivă. Atât timp cât această infecție nu va afecta sau va avea un impact mic asupra capacității de acordare a asistenței medicale, nu vor fi niciun fel de probleme.

Vom monitoriza acest lucru și probabil că dacă va exista un trend rapid ascendent care să ducă, de exemplu, la aglomerarea secțiilor de terapie intensivă, împreună cu cei care au această expertiză de la nivelul instituțiilor de sănătate publică și, bineînțeles, cu ceilalți reprezentanți ai Guvernului, vom veni ca să putem să discutăm o astfel de problemă, dar nu aș vrea să plecăm cu concluzia de aici că deja s-a stabilit un mecanism prin care restricțiile vor fi reintroduse”, spune Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

În alte câteva situaţii, ministrul Sănătăţii a declarat că, în opinia sa, restricţiile anti-Covid trebuia ridicate gradual, treptat, nu dintr-o dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular