Marile magazine din Piteşti (Kaufland, Lidl, Auchan) au fost, ieri şi azi, scena unor aglomeraţii asemănătoare cu cele din perioada sărbătorilor de la finele anului trecut.

Fireşte, statul timp mai îndelungat la cozi a creat nemulţumiri cumpărătorilor.

Mai ales că, în unele cazuri, cum a fost ieri la magazinul Kaufland din cartierul Găvana, nu erau deschise nici jumătate din casele de marcat existente, în vreme ce la cele deschise cozile aproape că ajunseseră până printre rafturi.

Pe un grup de socializare, câţiva foşti şi actuali angajaţi ai acestor magazine au lămurit dilema existenţei acestor cozi.

Foarte pe scurt, angajaţii fac şi muncă de raion (aranjarea mărfurilor pe rafturi, aprovizionarea cu marfă etc), dar servesc şi la casă, simultan.

„Dacă lasă raionul şi vin la casă, nu e marfă destulă pe rafturi. Dacă se ocupă de rafturi, se fac cozi la casele de marcat”, explica o doamnă care lucrează în domeniu.

Angajări mai multe ar putea fi soluţia. Şi aici, însă, sunt două probleme.

Pe de o parte, „se fac angajări, vin unii, văd cât e de muncă şi ce salarii sunt, apoi pleacă în câteva zile”.

Pe de altă parte, unii dintre aceşti „riteilări” preferă să administreze magazinele cu scheme de personal subdimensionate, după principiul care zice că profitul e mai mare dacă sunt cheltuieli cu personalul cât mai mici.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here