Corruption française: taxele de şcolarizare ale odraslelor lui Carlos Ghosn, la o celebră universitate din SUA, plătite din bugetul firmei

Date:

Share post:

Taxele de şcolarizare la Universitatea Stanford din SUA, pentru toţi cei patru copii ai fostului preşedinte-director general al grupului Renault, Carlos Ghosn, au fost plătite din bugetul firmei, a anunţat aseară portalul de ştiri Bloomberg.

Acest lucru fusese inclus în contractul de angajare, semnat de Ghosn în anul 1999, atunci când a fost numit în postul de director general al Nissan, una dintre mărcile grupului Renault.

Nissan se confrunta atunci cu mari dificultăţi financiare, iar Ghosn fusese numit la conducerea mărcii pentru a o redresa.

Carlos Ghosn a reuşit redresarea Nissan, reducând drastic costurile, ceea ce i-a şi adus porecla de Cost Killer (ucigaşul de costuri).

Fostul şef al grupului Renault n-a fost, însă, chiar aşa de cost killer când a fost vorba de a-şi şcoli copiii pe banii firmei.

Fiica lui Ghosn (cea mare), Caroline, a absolvit Universitatea Stanford în 2008, urmată de sora sa Nadine în 2011, de mezina Maya doi ani mai târziu, şi de feciorul Anthony în 2015.

Studiile celor patru au costat firma Nissan peste 600.000 de dolari SUA.

Carlos Ghosn a fost arestat, în Japonia, în noiembrie anul trecut, sub acuzaţiile de multiple fraude fiscale.

Justiţia niponă l-a ţinut pe boss-ul Renault în arest mai multe luni de zile, eliberându-l abia la începutul lunii în curs, după ce i-a respins mai multe cereri de eliberare pe cauţiune.

Ghosn a susţinut în permanenţă că este nevinovat şi că va dovedi asta în cadrul procesului în care urmează să fie judecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Tablouri din închisori comuniste

Descrise recent, cu amar inevitabil, de două victime ”găzduite”...

Accident pe drumul expres Craiova-Piteşti. Circulaţie închisă de tot

Traficul pe drumul expres Craiova-Piteşti (DEx 12) este blocat...

16 august, zi naţională de comemorare a martirilor Brâncoveni

"Ziua de 16 august este marcată în fiecare an...

Începe sesiunea bacalaureatului de toamnă

Marţi, 16 august va avea loc proba scrisă la...