Coronavirusul în Argeș: controale peste controale, amenzi peste amenzi

Date:

Share post:

În perioada 03-05 iulie a.c., poliţiştii argeşeni, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai ITM, OPC și DSVSA, care acţionează în sistem integrat, desfășoară activități în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, precum și mijloace de transport în comun.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Sunt verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane, numai în prima zi fiind verificate în cadrul acțiunilor peste 40 de societăți comerciale și peste 800 de personae, fiind aplicate peste 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 50.000 de lei.

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Polițiștii nu vor neglija abaterile de la normele de circulație pe drumurile publice, acționând în permanență pentru creșterea siguranței în deplasările pe drumurile publice, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi prin măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit și prevenirea sustragerii, transportului și a comercializării ilegale de material lemnos, în contextul măsurilor specifice stării de alertă. Totodată, împreună cu jandarmii argeșeni, vor fi desfășurate activități pentru respectarea normelor de convieţuire socială, asigurare și menținere a ordinii şi liniştii publice, dar și activități specifice în zonele turistice montane și zone de agrement cu aflux semnificativ de persoane. Verificările la agenții economici vor fi efecutate și cu sprijinul pompierilor argeșeni, precum și al specialiștilor din celelalte instituții ce participă la efortul colectiv al autorităților pentru asigurarea respectării normelor specific stării de alertă.

Comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi este felul în care vom reuși, împreună, să traversăm această perioadă care a venit cu niște provocări deosebite.

Mulțumim argeșenilor care au înțeles, în marea majoritate, să se comporte responsabil, și vă asigurăm că vom fi prezenți, în continuare, la datorie!

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...