Primarul Piteştiului, dl Cornel Ionică, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a decis, azi, că:

„Respinge recursul declarat de Ionică Constantin Cornel împotriva sentinţei…pronunţată de Curtea de Apel Piteşti…ca nefondat. Definitivă”, se poate citi în documentul publicat chiar azi pe portalul Justiţiei.

Favorizarea ginerelui l-a înfundat

Inspectorii ANI au acuzat că, în care dl Ionică era viceprimar,  …”a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Piteşti, din 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator…De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Piteşti, din 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti şi S.C. D&D General Invest SRL, societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator”.

Faptele menţionate constituie conflict de interese, incompatibile cu funcţia de ales local.

În momentul în care prefectul de Argeş, dl Emilian Dragnea, va fi înştiinţat oficial de decizia magistraţilor de la instanţa supremă. unul dintre cei doi viceprimari, dnii Sorin Apostoliceanu sau Laurenţiu Zidaru, va asigura interimatul până la alegerile locale din 2020.

Există, de asemenea, posibilitatea organizării de alegeri anticipate. Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here