Un bărbat din satul Poiana Laculuii (Argeş) a alertat aseară Poliţia, la numărul de urgenţă 112, spunând oamenilor legii că nepotul său, un copilaş de doi ani şi jumătate, a ieşit la joacă şi nu s-a mai întors.

A fost o mobilizare de forţe impresionantă la Poiana Lacului; sătenii au sărit, cu mic cu mare, în sprijinul poliţiştilor din localitate.

Verificările au vizat în special în zona împădurită din apropierea locuinţei copilului dispărut.

„Mobilizarea tuturor a fost exemplară, iar activitățile de căutare s-au desfășurat într-un ritm susţinut, toţi fiind conştienţi de faptul că fiecare secundă contează.

În aproximativ o oră de la sesizare micuţul a fost găsit conştient, într-o râpă, îmbrăcat sumar, la aproximativ 300 de locuinţă, de un poliţist care cunoştea zona foarte bine.

Poliţistul l-a liniştit şi pentru a-l încălzi, l-a ţinut sub uniforma sa tot drumul spre casă. Ulterior, copilul a fost predat unui echipaj medical, pentru evaluarea stării de sănătate şi acordarea îngrijirilor de specialitate”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Echipajul a constatat că micuţul nu avea nevoie de spitalizare. Era doar rebegit de frig, murdar şi speriat de moarte.

Actualizare – „Căutările au durat aproximativ o oră, fiind îngreunate de faptul că zona este împădurită.
Căutările polițiștilor s-au concentrat spre zonele care ar fi fost mai periculoase pentru copil, având pante cu înclinație mai mare.

Într-o astfel de zonă, la aproximativ 3 km de locuinta, unul dintre polițiști a observat ceea ce părea la început o bucata de material textil, căzută într-o poziție greu accesibilă, micutul nerăspunzând la strigătele polițiștilor care îl căutau”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

A fost o nouă intervenţie promptă, profesionistă, cu deznodământ fericit, a poliţiştilor de la Postul din Poiana Lacului, fapt pentru care întreaga comunitate le e recunoscătoare acestora.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here