Copiii din Ştefăneşti fac mărţişoare de mână la Centrul Cultural „Brătianu”

Date:

Share post:

Consiliul Județean Argeș și Centrul de Cultură „Brătianu” din Ştefăneşti organizează în zilele de 27-28 februarie 2019 proiectul educaţional „Mărțișorul la Conacul Brătianu de la Florica”, ateliere de creație, începând cu ora  11.

La ateliere vor participa copiii de la Centrul de Tip Familial Valea Mare, elevi ai școlilor gimnaziale „Vintilă Brătianu” și „Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești, dar și adulți de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Călinești.

„Obiceiul mărțișorului s-a păstrat până în zilele noastre  la cotele sensibilității de altă dată. Culorile alb și roșu reprezintă cele două anotimpuri opuse, iarna și vara, primăvara și toamna fiind considerate a fi doar anotimpuri de trecere.

Pe vremuri, mărțișorul era reprezentat de un șnur de lână răsucit din fir roșu și alb, cu sau fără bănuț, un fel de amuletă ce avea rolul de a-l  proteja pe purtător de primejdii, de a-i face mai ușoară trecerea de la iarnă la primăvară.

Atelierul nostru  își propune realizarea de mărțișoare lucrate de mână, obiecte unicat  ce pot îmbraca mai multe forme în funcție de dorința fiecărui participant și de materialele de lucru pe care le alege.

Decupăm, coasem, lipim, pictăm, ne folosim de lemn, materiale textile, ațe, ace, mărgele, culori și pensule. Cu puțină creativitate și îndemânare se vor crea obiecte personalizate și  prețioase, menite să ducă mai departe acest frumos obicei”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Cu această ocazie, Consiliul Judeţean Argeş invită toți românii să sărbătorească venirea primăverii la începutul lunii martie oferind celor dragi un mărțișor.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Argeș, linie endoscopică de ultimă generație la Urologie

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de...

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...