Grupul consilierilor locali ai PNL şi ai USR din Consiliul Local Piteşti a anunţat, azi, că a fost lansat „în dezbatere publică Regulamentul privind deschiderea terenurilor de sport din curțile scolilor”.

„Este o promisiune mai veche, pe care o vom pune în aplicare printr-o Hotărâre a Consiliului Local Pitești, iar la nivel național printr-un proiect de lege deja intrat în circuitul parlamentar.

Curtea școlii trebuie să redevină un spațiu al comunității, un loc unde se leagă multe prietenii, unde copiii noștri să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, iar tinerii unde să poată juca handbal, tenis, fotbal, baschet.

Așteptăm sugestii și propuneri din partea cetățenilor interesați, în termen de 10 zile, în ceea ce privește Regulamentul de acces la terenurile de sport din curtea școlilor: http://www.primariapitesti.ro/…/PH%20Regulament%20acces…„, au informat azi consilierii PNL şi USR (Plus) din Consiliul Local Piteşti.

De menţionat că în alte oraşe din ţară şi chiar şi în destul elocalităţi din mediul rural, celor mici le este permis să se joace pe terenurile de sport din curţile şcolilor chiar şi în afara programului educativ normal. E o iniţiativă bine venită, pentru că e mare nevoie de încurajarea practicării sportului în rândurile copiilor.

Cu atât mai mult cu cât nu toţi părinţii au bani să le plătească acestora accesul în bazele sportive sau terenurile de sport private.

sursa foto: Facebook/Grupul Consilierilor locali PNL USR PLUS Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here