Cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României, asociația „Ordessos”, în parteneriat Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni, au organizat un eveniment dedicat eroilor Primului Război Mondial, în care a fost prezentat și un scurt fragment al filmului documentar ”Jurnal de Război”.

Documentarul, realizat exclusiv de o echipă de argeșeni în Anul Centenarului, încearcă să reproducă mărturiilor din jurnalele de război a doi eroi din zona de nord a județului – locotenenții Nicolae Şuţa și Gheorghe Bădescu, care au luptat în Primul Război Mondial.

La eveniment au participat prefectul de Argeș, directorul Muzeului Județean, conducerea Primăriei Mioveni, o parte din echipa tehnică care a realizat documentarul, consilieri locali si invitati.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost organizat și un concurs dedicat zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei Române. Concursul a fost adresat cursanților Centrului Cultural Mioveni și a fost axat pe două secțiuni: pictură și modelaj în lut.

La secţiunea pictură, câştigătorii au fost:
1. Corbeanu Carmen – locul I;
2. Musătoiu Corina – locul al II-lea;
3. Portaru Ana-Maria – locul al III-lea;
4. Meşca Maria – menţiune;
5. Stan Alexandra – menţiune.

La secţiunea modelaj în lut, toţi copiii au fost declaraţi câştigători.

Premiile au fost oferite de asociaţia „Ordessos” şi de Primăria oraşului Mioveni. Lucrările câștigătoare sunt expuse în cadrul unei expoziții în perioada 25 octombrie – 25 noiembrie, la Centrul Cultural Mioveni.

sursa foto: facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here