Copiii din comuna Budeasa au devenit ECO SMART pentru o planetă mai curată (Fundaţia Leul Albastru)

Date:

Share post:

În mediul rural, din cauza lipsurilor și a activităților cotidiene, părinții nu alocă suficient timp să le explice copiilor beneficiile protejării planetei și bunele practici prin care pot face asta.

Venim în sprijinul comunității prin atragerea tinerei generații să îmbrățișeze ecologizarea folosind tehnologii moderne, atractive și pe înțelesul lor. Astfel, am informat și educat copiii din mediul rural cu privire la bunele practici de protejare a planetei prin tehnologii moderne de învățare (roboței și kit de fabricare hârtie manuală).

Proiectul ”ECO SMART – Micii protectori ai planetei” este finanțat prin ”BRAVoluntar”, ediția 2023 – program dezvoltat de Fundația OMV Petrom și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Activitățile pe care le desfășurăm au la bază valorile noastre pe care dorim să le insuflăm copiilor cu care lucrăm.

Copiii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Budeasa au învăţat de ce e important să respecte natura

Protejarea planetei este una dintre misiunile noastre și, alături de partenerii noștri de la Asociația Zimbrul Carpatin, ne-am propus să îi învățăm pe elevii claselor 0-IV ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Budeasa despre importanța protejării planetei și i-am încurajat să adopte bune practici pentru păstrarea unui mediu curat și sănătos.

În cadrul proiectului ”ECO SMART – Micii protectori ai planetei” am organizat ateliere interactive informative și practice, cu scopul de a-i învăța pe cei mici despre colectarea selectivă și reciclare. Ei s-au împrietenit cu doi roboței educaționali pe care i-au antrenat să selecteze deșeurile și să le ducă la pubela corespunzătoare materialului din care sunt realizate.

Energia echipelor din timpul activității s-a resimțit în întreaga școală, iar micuții s-au întrecut în punerea în practică a cunoștințelor dobândite în cadrul atelierului informativ.

Grijă şi respect faţă de natură

Atelierul de lectură a fost o activitate deopotrivă relaxantă și antrenantă, în care copiii au ascultat curioși povestea copacului Tills și au reflectat la morala poveștii. Ei și-au exprimat îngriorarea cu privire la destinul copacilor și la risipa de hârtie și și-au promis să continue să reutilizeze și să folosească resursele cu responsabilitate.

Grija și respectul pentru natură s-au conturat prin răspunsurile pe care le-au oferit: ”Eu o să desenez pe ambele părți ale hârtiei!” și ”Voi fi mai atent când îmi scriu temele ca să nu mai rup paginile din caiet!”, care ne-au umplut inima de bucurie.

De departe cea mai apreciată activitate a fost realizarea hârtiei manuale din hârtie reciclată. După ce toți copiii au urmărit cu atenție întreg procesul, fiecare dintre aceștia și-a creat propria hârtie din amestecul lichid de hârtie reciclată.

Cu entuziasm, la finalul activității, copiii au întins hârtiile la uscat, așteptând nerăbdători să se usuce pentru a-l putea desena pe Tills, noul lor prieten.

Ultima activitate din program a constat într-o activitate de pregătire a copiilor pentru excursii în natură, în cadrul cărora cei mici au învățat să monteze un cort și să se echipeze corect pentru drumeții, dar și o activitate sportivă – ”Mini ștafeta pădurii”.

sursa foto: Fundaţia Leul Albastru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...