Dincolo de Atlantic, în America de Sud, competiţia numărul 1 a fotbalului de club, Copa Libertadores (echivalentul Ligii Campionilor din Europa) a ajuns în faza semifinalelor.

Ca de obicei în ultimele decenii, foarte probabil, şi câştigătoarea de anul acesta va fi o formaţie fie din Argentina, fie din Brazilia.

Se cunosc deja trei echipe calificate: Flamengo Rio de Janeiro şi Gremio Porto Alegre, ambele din Brazilia, şi Boca Juniors Buenos Aires, din Argentina.

A patra calificată o vom cunoaşte mâine, după consumarea manşei secunde dintre River Plate Buenos Aires şi Cerro Porteño Asunción (Paraguay). În tur, argentinienii au învins cu 2-0 acasă şi sunt mari favoriţi la calificare.

Cum într-una din semifinale se vor duela Flamengo (foto) cu Gremio, iar în cealaltă Boca Juniors cu, probabil, concitadina River, finala competiţiei va fi 100% una braziliano-argentiniană.

Anul trecut, finala a fost disputată de Boca şi de River, a doua impunându-se după 2-2 şi 3-1. În Copa Libertadores finala se joacă în dublă manşă.

Publicaţiile sportive din Argentina şi Brazilia, pe care am apucat să le răsfoim, electronic, dau ca favorite la câştigarea trofeului, anul acesta, pe Flamengo Rio de Janeiro, respectiv pe River Plate.

sursa foto: flamengorj.com.br

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here