Celebra grupare argentiniană Boca Juniors Buenos Aires a devenit, în această dimineaţă, a doua finalistă a ediţiei din 2018 a Copei Libertadores, cea mai prestigioasă competiţie a fotbalului de club din America de Sud.

În returul semifinalei cu brazilienii de la Palmeiras Sao Paolo, Boca a remizat în deplasare, scor 2-2, după ce se impusese cu 2-0 în prima manşă.

Echipa braziliană a dominat autoritar meciul de azi dimineaţă, dar a primit gol exact atunci când părea că golul nu va întârzia prea mult să cadă în poarta argentiniană.

Palmeiras n-a dezarmat, şi-a înghesuit adversara în careul propriu şi a revenit pe tabelă, în partea secundă, conducând cu 2-1 din minutul 60.

A urmat un adevărat asediu de circa 10 minute la poarta oaspeţilor, dar  Boca a izbutit din nou să concretizeze un contraatac (şut frumos Benedetto, de la marginea căciulii careului) şi zarurile au fost aruncate.

Pe ansamblul celor două manşe, brazilienii au dominat şi au atacat mai mult, dar argentinienii au fost mai pragmatici şi mai exacţi.

Ca atare, anul acesta finala Copei Libertadores se va juca între cei doi giganţi ai Argentinei, Boca Juniors şi River Plate.

Spre deosebire de Liga Campionilor din Europa, finala Copei Libertadores se joacă în dublă manşă. Prima va avea loc în data de 7 noiembrie (Boca va fi gazdă), iar returul, peste trei săptămâni, pe arena celor de la River.

surse foto: espn.com.br, VejaAbril Brasil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here