Am publicat azi la prânz un mesaj primit, evident, din interiorul Teatrului Alexandru Davila din Piteşti, semnat „majoritatea angajaţilor”, în care este reclamată situaţia disperată în care s-a ajuns, prin proliferarea cazurilor de infectare cu Covid-19, favorizată inclusiv de atitudinea managerului instituţiei, Felix Goldbach.

Semnatarii mesajului publicat de noi au reclamat, între altele, faptul că există cazuri în care actorii trebuie să urce pe scenă deşi sunt bolnavi, că lipsesc măsurile sanitare de protecţie şi că aceia care sunt nemulţumiţi au fost ameninţaţi, sub o formă sau alta, de managerul instituţiei, Felix Goldbach.

După ce textul publicat de noi a fost preluat de presa din Bucureşti şi de agenţiile de ştiri, a apărut şi reacţia oficialităţilor judeţene.

„… avem un ordin de prefect, dat în urmă cu o săptămână, care prevede organizarea de echipe mixte de control. În baza acelui ordin am dispus să citească articolul respectiv şi să se realizeze controale, să vadă dacă se confirmă. În funcţie de responsabilităţile fiecărei instituţii se vor implica în controalele de acolo. Controalele vor începe cât mai repede”, a declarat prefectul interimar Lucian Ionescu, citat de News.ro.

În ce priveşte o luare de poziţie a managerului Felix Goldbach (căruia i-am trimis mesajul angajaţilor teatrului), deocamdată nu am primit nimic de la domnia-sa.

În imaginea de sus, noua conducere a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti. Imaginea a fost realizată acum o lună.

Actualizare – Managerul Felix Goldbach a reacţionat în această după-amiază, respingând majoritatea acuzelor ce i s-au adus în mesajul citat. Dumnealui susţine că a luat toate măsurile de siguranţă sanitară necesare, considerând că acuzele angajaţilor teatrului sunt „speculaţii de natură să destabilizeze activitatea instituţiei”.

„Niciodată nu am avut în intenție să ascundem sau să trecem cu vederea aspectele legate de eventualele infectări cu Covid 19 în rândul personalului teatrului Alexandru Davila. Întotdeauna am luat măsuri sporite de siguranță”, afirmă managerul Felix Goldbach.

sursa foto; Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here