Numărul foarte mare de persoane infectate cu coronavirus, în ultimele zile, atât la nivel naţional, cât şi judeţean (aici, am devenit dintr-un judeţ cu puţine cazuri unul „fruntaş” la numărul de infectări confirmate) l-ai determinat pe prefectul judeţului, Emanuel Soare, să anunţe măsuri stricte şi controale de o amploare fără precedent.

„Prefectul Emanuel Soare a dispus efectuarea de controale ample în județ, în contextul creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Prefectul județului îi îndeamnă pe argeșeni să respecte regulile de distanțare fizică, să evite zonele aglomerate și să poarte masca de protecție în spațiile închise.

În același timp, prefectul Emanuel Soare spune că acțiunile de control vor continua, în forță, pe tot parcursul stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore echipe mixte de control au acționat cu predilecție în Pitești, pentru a verifica dacă se aplică măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19. În zona Găvana, echipe mixte de control au efectuat verificări în piețe, magazine de cartier, hypermarketuri, săli de jocuri de noroc și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au aplicate 65 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 13.000 de lei. Jandarmii argeșeni, la rândul lor, au aplicat două sancțiuni. Aceștia au dat o amendă de 500 lei și un avertisment pentru nepurtarea măștii de protecție în interiorul unui magazin.

ITM Argeș a efectuat acțiuni de control pentru a verifica dacă se respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Inspecția Muncii a verificat și respectarea prevederilor legale în ceea ce privește relațiile de muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, au fost controlați 50 de agenți economici, fiind sancționate contravențional 11 societăți comerciale. În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 98.300 lei. De exemplu, pentru muncă fără forme legale au fost aplicate 3 amenzi (în total 60.000 lei) și o amendă pentru primirea la lucru a unei persoane cu contract de muncă suspendat (20.000 lei).

În domeniul sănătății și securității în muncă, au fost controlați 33 de agenți economici. 17 societăți au fost sancționate contravențional, aplicându-se amenzi în valoare totală de 12.000 lei (8.000 lei pentru lipsa instruirii suplimentare și 4000 lei pentru necomunicarea unui eveniment).

Pentru alte deficiențe constatate, au fost dispuse 17 măsuri, cu termen de realizare, pentru intrarea în legalitate.

Angajații ISU au verificat dacă se aplică prevederile Legii 55/2020, a stării de alertă. Au fost verificate 262 de persoane și 12 operatori economici. Au fost date 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 4700 lei”, se arată într-o informare a Prefecturii Argeş.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here