Controale anti-Covid în piețele din Pitești și la Spitalul Județean

Date:

Share post:

Verificările dispuse de prefectul Emanuel Soare, la operatorii de transport, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă.

Astăzi, echipe mixte, formate din jandarmi și polițiști, au verificat mijloacele de transport în comun și taxiurile la una dintre intrările în municipiul Pitești, în prezența prefectului.

Echipele de control și prefectul Emanuel Soare au verificat apoi dacă se respectă prevederile Legii 55/2020 într-una dintre cele mai mari piețe din Pitești, dar și la Spitalul Județean de Urgență, unde se crează cozi în special la ambulatoriul de specialitate.

Au fost depistate nereguli la agenții economici, o parte dintre aceștia plângându-se de nefuncționarea sistemului de climatizare, deși piața din cartierul respectiv a fost modernizată de curând.

Administratorul pieței (directorul SPEP Pitești) și primarul Cornel Ionică au discutat cu prefectul Emanuel Soare și s-au angajat să remedieze defecțiunile de la sistemul de climatizare al clădirii în cel mai scurt timp.

La Spitalul Județean de Urgență Pitești, mai exact la ambulatoriul de specialitate, pacienții au fost surprinși așteptând în număr mare pe scările spitalului, nerespectându-se distanțarea fizică.

Prefectul Emanuel Soare și reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi au discutat cu angajații firmei de pază, care erau printre pacienți. Aceștia au fost îndemnați să ia atitudine și au fost asigurați de tot sprijinul, din partea Poliției și Jandarmeriei, dacă întâmpină probleme cu anumiți pacienți, care nu respectă indicațiile.

Prefectul Emanuel Soare îndeamnă argeșenii să poarte masca de protecție în spațiile închise, să respecte distanțarea fizică și să evite zonele aglomerate.

Controalele vor continua, în condițiile în care județul Argeș se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de infectări cu noul coronavirus. În același timp, forțele de ordine anunță că vor renunța să mai dea avertismente și vor acorda doar amenzi, dacă cetățenii nu înțeleg să respecte prevederile Legii 55/2020.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 16 societăți comerciale. În plus, au fost legitimate 101 persoane și verificate 72 de autoturisme în cadrul acțiunilor dispuse de prefectul Emanuel Soare.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Jandarmii argeșeni au aplicat 3 amenzi în valoare totală de 1.500 de lei și 16 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise sau în mijloacele de transport.


Pompierii argeșeni au verificat 3 societăți comerciale și 134 de persoane fizice. Dintre acestea, 8 au fost depistate fără mască de protecție în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au aplicat amenzi în valoare de 1.500 de lei, în baza Legii 55/2020.

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...