Continuatorii vechiului PNŢ au revenit pe scena politică şi participă la alegeri

Date:

Share post:

Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache, o formaţiune relativ nouă (înfiinţată, de facto, în martie anul trecut, după Congresul de la Alba Iulia), care-și propune să menţină vie tradiţia PNŢ-ului de odinioară, a anunţat că va participa anul acesta la alegerile parlamentare.

Între acest nou partid şi PNŢCD, condus de avocatul Aurelian Pavelescu şi devenit un fel de anexă a PSD în ultimii ani, nu există nicio legătură. Cu excepţia imposturii legiferate, în care se află actuala conducere a PNŢCD.

„Alegerile parlamentare sunt un prilej pentru PNȚ Maniu Mihalache de a se prezenta cu principii, valori și oameni.

Noi vrem să arătăm că sacrificiile lui Maniu și Coposu nu se sfârșesc în derizoriu și rușinea în care a ajuns PNȚCD confiscat de impostori. Pentru vechii țărăniști, asta este foarte important.

Pentru publicul larg, dorim să arătăm că atașamentul la valorile democratice, Uniunea Europeană și libertățile individuale și colective nu sunt apanajul exclusiv ale unor formațiuni promovate strident, ci se pot îmbina firesc cu cei care prețuiesc tradiția și valorile creștine.

PNȚ Maniu Mihalache este un proiect pentru viitor, atent la prezent și care își asumă cu mândrie trecutul. Nu vom sacrifica o construcție politică onestă pentru locuri în Parlament sau administrație, oricât de mult ar durea.

Pentru ca Iuliu Maniu să reușească Marea Unire, mai multe generații au luptat, începând cu Scoala Ardeleană. Corneliu Coposu și colegii săi au întors România în rândul țărilor civilizate după ce au trecut prin calvarul închisorilor și privațiunile statului comunist.

Păstrând proporțiile, ceea ce ne propunem noi este să deschidem drumul unei reconstrucției a României moderne, care să își păstreze identitatea și valorile și să deschidem partidul către cei care apreciază politica bazată pe caracter și dăruire, deschis noilor generații cu care împărtășim aceleași valori”, se arată într-un comunicat de presă al PNŢ-Maniu Mihalache, semnat de preşedintele partidului, dl Radu Rizescu.

Din păcate pentru ideea de pluralism şi pentru ideea de a avea partide de dreapta autentice, PNŢ Maniu Mihalache nu a prezentat o listă de candidaţi şi la noi în judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...